ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Είναι τελικά το περπάτημα η καλύτερη άσκηση;

21 September 2022, 10:00

images

Το περπάτημα θεωρείται μία από τις πιο απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις, αφού είναι πολύ εύκολο να ενταχθεί στην καθημερινότητα ακόμη και του πιο πολυάσχολου ανθρώπου. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το "ταξίδι" σας για καλύτερη φυσική κατάσταση. Από την ενδυνάμωση των μυών, μέχρι την τόνωση της διάθεσης και της ενέργειας, το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Είναι όμως το περπάτημα η καλύτερη άσκηση; Η διατροφολόγος Rujuta Diwekar, διαφωνεί. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι το περπάτημα η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις ποτέ; Συγγνώμη που σας απογοητεύω, αλλά δεν είναι η καλύτερη άσκηση. Όπως δεν υπάρχει το καλύτερο αφεντικό ή ο καλύτερος σύζυγος και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να προσαρμόσεις τις καταστάσεις σε σένα, έτσι συμβαίνει και με το περπάτημα».

Μιλώντας για τα οφέλη του περπατήματος, η Diwekar είπε ότι είναι μια καλή δραστηριότητα. «Θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, της πέψης, της ποιότητας του ύπνου και της διάθεσής σας», σημείωσε.

Ωστόσο, το περπάτημα, από μόνο του, δεν είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση. «Για να περπατάτε, για να δουλέψετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, πρέπει να το υποστηρίξετε με προπόνηση ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και επίσης κάνοντας γιόγκα», εξήγησε.

Αναλύοντας τα απαραίτητα στοιχεία της άσκησης, η ειδικός είπε: «Αυτό που πραγματικά χρειάζεται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης, είναι δύναμη, αντοχή, διατάσεις και σταθερότητα. Χωρίς αυτά, το να περπατάς και να κουνάς τα χέρια σου ευρέως δεν θα λειτουργήσει».

Καταληκτικά, η ίδια τόνισε την ανάγκη για περπάτημα σε μονοπάτια και δρόμους στην περιοχή σας. «Αυτό που πρέπει επίσης να θυμάστε είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς, ζούμε σε τοποθεσίες από όπου οδηγούμε για να φτάσουμε σε ένα μέρος όπου μπορούμε πραγματικά να περπατήσουμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε βατούς δρόμους. Λοιπόν, ας το αλλάξουμε».



Σχετικά Άρθρα