ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος

01 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Εάν αισθάνεστε ότι χάνετε τη φόρμα σας ή είστε εξαντλημένοι και δεν είστε σίγουροι για το τι είδους ασκήσεις πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας, η Yasmin Karachiwala έχει τη λύση. Η διάσημη γυμνάστρια, η οποία έχει εκπαιδεύσει πολλούς παίκτες του Bollywood A-listers, αποφάσισε να  δείξει σε ένα βίντεο στο Instagram ασκήσεις, ιδίως για το πάνω μέρος του σώματος.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στη θεραπεία των μυών, των οστών και των προβλημάτων που σχετίζονται με το πάνω μέρος του σώματος, ενώ παράλληλα μπορούν  να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και στη διόρθωση της στάσης του σώματος, στο μεταβολισμό, στην ευελιξία και επίσης στη διαχείριση της καρδιοπάθειας.

Η Karachiwala ξεκινά με αυτό που ονομάζεται «inchworm + jump», στο οποίο κρατά σταθερά τα πόδια της και προχωρά μπροστά με τα χέρια της. Ακολουθεί ένα άλμα και επανάληψη.

Στη συνέχεια, δείχνει  την άσκηση «crab to rotate», για την οποία ισορροπεί το βάρος της στα πόδια της —που είναι λυγισμένα— και με τη λεκάνη της στον αέρα και το πάνω μέρος του σώματος να στηρίζεται στο ένα χέρι, χρησιμοποιεί το άλλο για να στρίψει το σώμα της στο πλάι και μετά μεταθέτει το βάρος στο άλλο χέρι.

Επόμενη είναι η άσκηση  «reverse angels», για την οποία ξαπλώνει μπρούμυτα, και με τα χέρια και τα πόδια της στον αέρα, κινείται σαν πουλί, σαν να αιωρείται στον ουρανό.

Το τελευταίο είναι το «uppercut to punch», στο οποίο η  Karachiwala δίνει στον αέρα μερικές γροθιές ενώ κάθεται οκλαδόν και στη συνέχεια σηκώνεται.

«Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 10 λεπτά για να κάνεις αυτή την προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος, είτε είσαι αρχάριος, είτε σε μεσαίο επίπεδο, είτε προχωρημένος. Έχω κάτι για τον καθένα από εσάς, οπότε δοκίμασε αυτήν την προπόνηση και πες μου πώς νιώθεις μετά», γράφει στη λεζάντα.

Η ειδικός προσθέτει καταληκτικά ότι οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν ένα σετ για 30 δευτερόλεπτα, ακολουθούμενο από 30 δευτερόλεπτα ανάπαυσης. Για άτομα με μεσαίο επίπεδο προτείνει σετ  40 δευτερολέπτων και 20 δευτερόλεπτα ανάπαυσης και σετ για 50 δευτερόλεπτα και 10 δευτερόλεπτα ενεργητικής ανάπαυσης για προχωρημένους.


Σχετικά Άρθρα