ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Aσκήσεις για να μειώσουμε το λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς

05 Αυγούστου 2022, 10:00

images

Πολλοί άνθρωποι παχαίνουν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Το κάτω μέρος της κοιλιάς είναι ένα κοινό σημείο με λίπος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Πώς όμως μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτό το λίπος;

Ο ειδικός fitness Mukul Nagpaul, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του Pmftraining, αναφέρει ότι οι Ινδοί έχουν γενικά υψηλό σπλαχνικό λίπος (λίπος που περιβάλλει τα όργανα) και γι' αυτό έχουν λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς. «Ένας άλλος λόγος είναι ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος μεταξύ των πλευρών και του οστού του ισχίου για να συσσωρευτεί το λίπος», προσθέτει.

«Αλλά, μπορείτε ακόμα να στοχεύσετε αυτήν την περιοχή με τις παρακάτω ασκήσεις για να βεβαιωθείτε ότι οι μύες σε αυτήν την περιοχή είναι δυνατοί, κάτι που θα της δώσει μια πιο τονωμένη εμφάνιση και θα σας κρατήσει χωρίς τραυματισμούς όταν χάσετε σωματικό λίπος».

1. Σανίδα

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να κάνουν κοιλιακούς, αλλά δεν είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για να χτίσετε τους μύες του πυρήνα. Η σανίδα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση και είναι μια καταπληκτική άσκηση για να γυμνάσετε τους μύες του πυρήνα.

2. Άσκηση κοιλιακών με τροχό  

Η εξάσκηση των κοιλιακών με τροχό γυμνάζει τον ορθό κοιλιακό σας. Εμπλέκει επίσης τον εγκάρσιο κοιλιακό σας, ο οποίος είναι ένας από τους κυριότερους μύες του πυρήνα. Επιπρόσθετα, λειτουργεί τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς πλάγιους κοιλιακούς μύες, καθιστώντας την άσκηση αυτή έναν τρόπο εκγύμνασης ολόκληρου του πυρήνα.

3. Ανυψώσεις ποδιών

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των ανυψώσεων ποδιών, όπως ανύψωση μεμονωμένου ποδιού, ανύψωση και των δύο ποδιών, ανύψωση κρεμαστών ποδιών, κρεμαστές ανασηκώσεις γονάτων κ.λπ., που αποτελούν σταδιακή εξέλιξη αυτής της άσκησης. Ενώ εργάζεστε στο κάτω μέρος των κοιλιακών σας μυών, βελτιώνει επίσης τη δύναμη και την ευλυγισία των γοφών και του κάτω μέρους της πλάτης.

4. Flutter Kicks (ψαλιδάκια)

Τα Flutter Kicks θυμίζουν κολύμβηση, αλλά γίνονται στο έδαφος. Εκπαιδεύουν τους κάτω κοιλιακούς και τους καμπτήρες ισχίου. Κατά την εκτέλεση αυτής της άσκησης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η μέση σας είναι επίπεδη ακουμπώντας στο πάτωμα.


5. Jackknife

Το Jackknife είναι μία πραγματική δοκιμασία για τους κοιλιακούς σας, καθώς είναι μια άσκηση για ένα έμπειρο και γυμνασμένο άτομο. Ζητήστε από έμπειρο γυμναστή να σάς το δείξει (κεντρική φωτογραφία του άρθρου).



Σχετικά Άρθρα