ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασκήσεις για φιλοξενούμενους σε οίκους ευγηρίας για την πρόληψη των πτώσεων

12 Οκτωβρίου 2023, 16:00

images

Ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που στοχεύει στη βελτίωση της κινητικότητας και της ευημερίας των ηλικιωμένων και στην πρόληψη των πτώσεων, έχει ξεκινήσει. Στα Senior Games, διάρκειας 12 εβδομάδων, που προσφέρονται από το Swindon Borough Council, εκπαιδευτές θα επισκεφθούν 9 γηροκομεία δείχνοντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων που μπορούν να κάνουν ακόμη κι ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Swindon.

Η φυσική κατάσταση, η κινητικότητα των συμμετεχόντων και το πόσο άγχος νιώθουν για μία πιθανή πτώση, θα μετρηθούν στην αρχή και στο τέλος της περιόδου των 12 εβδομάδων.

Ελπίζεται ότι οι κάτοικοι θα βελτιώνονται σε κάθε μία από τις μετρήσεις, ώστε να παρατηρήσουν μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην υγεία και την ευημερία και λιγότερες πτώσεις, γεγονός που θα μειώσει την πίεση στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Κατά μέσο όρο, 348 άτομα εισάγονται στο Great Western Hospital κάθε μήνα, εξαιτίας κάποιας πτώσης, με πολλούς από αυτούς να φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας, σύμφωνα με το συμβούλιο.

Η Susan Lambert, ειδικός δημόσιας υγείας στο Swindon Borough Council, δήλωσε: «Οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πτώσης, κάνοντας μια σειρά απλών αλλά αποτελεσματικών ενεργειών στο σπίτι, όπως άμεσο σφουγγάρισμα τυχών διαρροών, συμμάζεμα ακαταστασίας και φορώντας καλά εφαρμοστά παπούτσια ή παντόφλες».

Οι συνεδρίες άσκησης με βάση την καρέκλα ή το αμαξίδιο Love to Move, είναι διαπιστευμένες από τη Βρετανική Ένωση Γυμναστικής και είναι φιλικές προς την άνοια. Ο Jim Grant, μέλος του υπουργικού συμβουλίου για τις κοινότητες και την κοινή εργασία, προσέθεσε: «Σε εθνικό επίπεδο, οι πτώσεις πιστεύεται ότι είναι ο πιο συνηθισμένος τραυματισμός που οδηγεί σε θάνατο για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

«Κάθε χρόνο, η φροντίδα και η θεραπεία που σχετίζονται με πτώσεις, κοστίζουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμεί με ημερήσια δαπάνη περίπου 6 εκατομμυρίων λιρών».

Σχετικά Άρθρα