ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αδυνατίζουμε περπατώντας καθημερινά

01 September 2020, 16:00

images

Θέλουμε να αδυνατίσουμε χωρίς να κάνουμε αυστηρή δίαιτα και χωρίς να γυμναστούμε σκληρά... Γίνεται; Η απάντηση ονομάζεται "καθημερινό περπάτημα".

Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης και το πιο φυσικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος καθώς το σώμα μας είναι φτιαγμένο να περπατάει... Αν και αρκετοί αμφισβητούν ότι μπορούμε να αδυνατίσουμε απλά περπατώντας, υπάρχουν υπό προϋποθέσεις μεγάλες πιθανότητες να το καταφέρουμε! 

Οι προϋποθέσεις είναι: -1 Να μειώσουμε ταυτόχρονα το υπερβολικό φαγητό.

2- Να περπατάμε με ρυθμό και όχι σαν να κάνουμε χαλαρό περίπατο.

3- Να περπατάμε καθημερινά επί τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Η απώλεια του βάρους θα έχει να κάνει με το βάρος μας και την φυσική μας κατάσταση. Έτσι, αν είμαστε γυναίκες που ζυγίζουν 68 κιλά και περπατάτε με ταχύτητα 4χλμ/ώρα σε μια ώρα θα έχετε κάψει 204 θερμίδες, ενώ αν ζυγίζετε 82 κιλά και περπατάτε με την ίδια ταχύτητα, θα έχετε κάψει 246 θερμίδες.

Το πόσες θερμίδες και άρα πόσο βάρος θα χάσουμε έχει να κάνει λοιπόν και με την ώρα που θα περπατάμε και με την ταχύτητα αλλά και με την σωματική μας διάπλαση. Ρόλο παίζει ακόμα τι και πόσο τρώμε στο διάστημα που προσπαθούμε να χάσουμε βάρος περπατώντας. Διότι αν περπατήσουμε μια ώρα και μετά φάμε μια πίτσα για βραδινό, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αδυνατίσουμε...

Έρευνα που διεξήχθη σε 11 υπέρβαρες γυναίκες και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση American Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες αυτές έχασαν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά ή το 10% του αρχικού τους βάρους μετά από 6 μήνες καθημερινού περπατήματος με ζωηρό ρυθμό που σταδιακά έφτασε να διαρκεί μια ώρα.

Σε άλλη έρευνα φάνηκε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες που περπατούσαν τρεις μέρες την εβδομάδα επί μία ώρα κάθε φορά, έχασαν κατά ΜΟ 2,7 περισσότερα κιλά σε τρεις μήνες συγκριτικά με γυναίκες που δεν περπατούσαν αλλά έκαναν δίαιτα.


Σχετικά Άρθρα