ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αδυνάτισμα με γυμναστική που δεν είναι αεροβική

04 Οκτωβρίου 2019, 10:49

images

Οι περισσότεροι όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, κάνουμε δίαιτα. Μία μειοψηφία επιλέγει να μην μπει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής αλλά να περιορίσει λίγο τις θερμίδες και να επενδύσει κόπο και ιδρώτα στο γυμναστήριο.

Οι γυμναστές που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να καθοδηγήσουν έναν υπέρβαρο, του συστήνουν αεροβική άσκηση, δηλαδή περπάτημα και τρέξιμο σε διάδρομο, ελλειπτικό, ποδήλατο, μαθήματα aerobic και μία φορά την εβδομάδα να κάνει και μερικά βάρη…

Αλλά είναι δεδομένο αυτό; Ή υπάρχει κι άλλος τρόπος άσκησης για να χάσουμε βάρος;

«Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει χρόνο να επενδύσει σε πολύωρη καθημερινή άσκηση, κι έτσι όταν θέλει να χάσει βάρος απλά σταματάει να τρώει», επισημαίνει ο γνωστός αμερικανός ειδικός στο fitness και ιδιοκτήτης γυμναστηρίων Brad Baldwin και προσθέτει:

«Οι λίγοι που επιλέγουν το γυμναστήριο αντί το γραφείο του διαιτολόγου, είναι καλό να κάνουν την άσκηση που τους αρέσει περισσότερο κι όχι υποχρεωτικά αεροβική» και εξηγεί:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος που ζυγίζει 100 κιλά θέλει να αδυνατίσει και κάνει ασκήσεις με αντίσταση και βάρη. Ο άνθρωπος αυτός χάνει σε μια ώρα περί τις 500 θερμίδες. Ενώ κάποιος άλλος με το ίδιο σωματικό βάρος που τρέχει επί μία ώρα, χάνει περί τις 650 θερμίδες.

Ποια η διαφορά; Ας μειώσει ο πρώτος κατά 150 θερμίδες την πρόσληψη τροφής και θα είναι στην ίδια «μοίρα» με αυτόν που επέλεξε να κάνει αεροβική άσκηση αντί για βάρη.

Δηλαδή ο έμπειρος γυμναστής ανατρέπει ό,τι γνωρίζαμε και πιστεύαμε μέχρι τώρα για το αδυνάτισμα μέσω της άσκησης.

Ουσιαστικά μας συμβουλεύει όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, να κάνουμε μια οποιαδήποτε γυμναστική με ένταση και διάρκεια και να προσέχουμε στοιχειωδώς τη διατροφή μας.

Παρόλα αυτά ο κ. Baldwin συστήνει να κάνουμε όλοι έστω και λίγη ώρα αεροβική άσκηση –ακόμα κι αν δεν μας αρέσει- επειδή η άσκηση αυτή ωφελεί την καρδιά μας και δεν είναι σωστό να την αποκλείουμε.

Σχετικά Άρθρα