ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέσσερα μυστικά για απώλεια βάρους

03 Μαρτίου 2022, 10:00

images

Η διατροφολόγος Lisa R. Young, PhD, δίνει συμβουλές για απώλεια βάρους στο U.S. News συνοψίζοντας όσα επί σειρά ετών προσπαθούμε να εφαρμόσουμε για να χάσουμε τα περιττά κιλά και να διατηρήσουμε ένα υγιές σωματικό βάρος.

1. Διαμορφώστε το κατάλληλο περιβάλλον.

Το διατροφικό μας περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση των διατροφικών μας επιλογών. Όταν έχουμε στο περιβάλλον μας θρεπτικά τρόφιμα, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε υγιεινή επιλογή.

Εάν το περιβάλλον μας είναι εκ των προτέρων γεμάτο με μεγάλες μερίδες πρόχειρου φαγητού, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τρώμε υγιεινά. Αν, από την άλλη πλευρά, έχουμε στο σπίτι μας υγιεινές τροφές, είναι πιο πιθανό να επιλέξουμε πιο θρεπτικές επιλογές τροφίμων. Στόχος είναι η υγιεινή επιλογή να γίνει και... εύκολη επιλογή.

2. Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να προσθέσετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Το φαγητό είναι ευχάριστο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που απολαμβάνετε. Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα εποχικό φρούτο ή λαχανικό στο μεσημεριανό σας γεύμα ή να ετοιμάσετε ένα πιάτο με ψάρι από το αγαπημένο σας βιβλίο μαγειρικής για δείπνο. Δοκιμάστε ένα νέο δημητριακό που δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα και κάντε τη σαλάτα σας πιο ενδιαφέρουσα προσθέτοντας διαφορετικά λαχανικά και γαρνιτούρες.

3. Αντικαταστήστε το κόκκινο κρέας.

Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος και περισσότερων φρούτων, λαχανικών και οσπρίων μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά και να ζήσετε περισσότερο. Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών τροφίμων, αντί για μια τυπική δυτική διατροφή, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής σας κατά περίπου 10 χρόνια. Έτσι, αντί για χάμπουργκερ, επιλέξτε ένα μπιφτέκι λαχανικών. Απολαύστε χορτοφαγικό τσίλι ή μια σούπα αρακά μια κρύα μέρα του χειμώνα και συμπληρώστε τη σαλάτα σας με φασόλια αντί για επεξεργασμένο κρέας. Μπορείτε να χάσετε μερικά κιλά καθώς και να ζήσετε περισσότερο.

4. Γιορτάστε τις μικρές νίκες σας.

Η Young συμβουλεύει όσους την εμπιστεύονται, να αναγνωρίζουν – και να γιορτάζουν – μικρές νίκες που έχουν πετύχει στην πορεία. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κατανάλωση περισσότερου νερού, την παράλειψη του δεύτερου ποτηριού κρασί, την αίσθηση περισσότερης ενέργειας ή την κατανάλωση ενός φρούτου αργά το απόγευμα ως σνακ.

"Η μακροπρόθεσμη επιτυχία αποτελείται από μικρές νίκες. Είναι χρήσιμο να αναγνωρίζετε την πρόοδό σας στην πορεία", αναφέρει. Συμβουλεύει, επίσης, να εστιάσετε στο πώς νιώθετε και στο πώς ταιριάζουν τα ρούχα σας αντί να αποκτάτε εμμονή με τον αριθμό στη ζυγαριά. Το να γιορτάζετε μικρές νίκες έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και συμβάλλει στη διατήρηση της δυναμικής.

Τέλος, σκεφτείτε το εξής: Η απώλεια βάρους, όπως οτιδήποτε άλλο, δεν είναι ασπρόμαυρη. Δεν πρόκειται ποτέ να επέλθει το τέλειο αποτέλεσμα. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε, τρώτε τροφές που σας αρέσουν, απολαύστε τη διαδικασία και εστιάστε στη βελτίωση της υγείας σας.


Σχετικά Άρθρα