ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωτότυπες ιδέες για πρωινό γεύμα

20 Απριλίου 2023, 16:00

images

Εάν η λέξη «πρωινό» σάς φέρνει στο νου μεγάλα πιάτα με μπέικον και αυγά, στοίβες τηγανίτες ή ομελέτες, είναι καιρός να ανανεώσετε την ιδέα που έχετε για το πρώτο γεύμα της ημέρας, αναφέρει το CNN Health. Η αναπροσαρμογή του πρωινού, ώστε να μην αποτελεί απλά ένα γεύμα που πρέπει να περιλαμβάνει παραδοσιακά «φαγητά πρωινού», μάς δίνει την επιλογή να φάμε ουσιαστικά ό,τι θέλουμε, αρκεί το γεύμα να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις που θα το καταστήσουν θρεπτικό.

Για παράδειγμα, εάν η υφή της ομελέτας δεν σας αρέσει, υπάρχει μια εναλλακτική που είναι εξίσου γρήγορη και πρακτική. Μπορείτε να ψήσετε ολόκληρα αυγά, αφού τα σπάσετε σε μια λαδωμένη φόρμα για μάφιν και να τα βάλετε στο ψυγείο ή να τα καταψύξετε για τα γεύματα όλη την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα ψημένα αυγά ως πρωτεϊνική βάση για σάντουιτς, μάφιν και τυλιχτά ή φάτε μόνα τους όπως θα κάνατε με τα βραστά αυγά.

Ακόμη, η βρώμη αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να τη μαγειρέψετε που αξίζει να την κάνετε μέρος της ρουτίνας σας, κυρίως λόγω της ευελιξίας και της πρακτικότητας της προετοιμασίας της.

Η βασική προϋπόθεση της προετοιμασίας της βρώμης, απαιτεί να ενυδατώνετε τις νιφάδες για τουλάχιστον 8 ώρες ή ενώ κοιμάστε. Αλλά η βρώμη δεν είναι η μόνη επιλογή δημητριακών που μπορεί να απαιτεί μια ολονύκτια προδιαδικασία. Ανακατέψτε λίγη προμαγειρεμένη κινόα ή κεχρί για να προσθέσετε μια πιο τραγανή υφή.

Αλλάξτε το προφίλ γεύσης με αυτές τις προσθήκες:

• Επιλογές πλην των γαλακτοκομικών, όπως ρύζι, κάσιους ή μακαντάμια.

• Αποξηραμένα φρούτα ή κατεψυγμένα μούρα.

• Φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

• Ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σπόρους λιναριού.

• Γλυκαντικά όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Τέλος, αν σας αρέσουν πραγματικά τα smoothies, μη διστάσετε να τα εντάξετε στο πρωινό σας. Δεν χρειάζεται να λερώνετε το μπλέντερ σας κάθε πρωί για να αποκομίσετε τα οφέλη τους. Φτιάξτε την αγαπημένη σας γεύση smoothie και στη συνέχεια, ρίξτε το σε μια παγοκύστη.


Σχετικά Άρθρα