ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι "δυνατές" μπύρες ίσως κάνουν το ίδιο καλό στο έντερο με τα γιαούρτια

09 Δεκεμβρίου 2019, 14:05

images

Οι μπύρες με περισσότερο αλκοόλ και πλούσια γεύση φαίνεται να περιέχουν παρόμοια "καλά" βακτήρια με τα γιαούρτια και ως εκ τούτου να ωφελούν στον ίδιο βαθμό την υγεία του εντέρου. 

Η είδηση έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και τον καθηγητή Έρικ Κλάασεν του οποίου η δημοσιευμένη έρευνα δείχνει ότι κάποιες μπύρες περιέχουν πολλά "καλά βακτήρια" και μπορούν να συγκριθούν με προβιοτικά τρόφιμα και τα ζωντανά γιαούρτια με καλλιέργεια που γνωρίζουμε ότι κάνουν καλό στο έντερο.

Ο καθηγητής αναφέρει μάλιστα ότι καλύτερες ως προς αυτόν τον τομέα, είναι οι μπύρες διπλής απόσταξης, όπως κάποιες που παράγονται στο Βέλγιο.

Αλλά παρότι ο Δρ Κλάασεν παραδέχεται ότι κάθε φορά που κάποιος καταναλώνει μια τέτοια μπύρα, κατακλύζεται το έντερό του με προστατευτικούς μικροοργανισμούς, συστήνει να μην καταλήξουμε να πίνουμε καθημερινά μπύρες καθώς είναι αλκοολιούχα ποτά στα οποία οφείλουμε να ελέγχουμε την κατανάλωση. Ειδικά δε αυτές οι μπύρες έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και δεν ενδείκνυνται για καθημερινή κατανάλωση. 

Άλλωστε και πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι πίνουν καθημερινά αλκοόλ, καταστρέφουν τα "καλά βακτήρια" στο έντερό τους και κάνουν σε γενικές γραμμές κακό στην υγεία τους. 

Έτσι, ναι μεν οι μπύρες αυτές κάνουν καλό, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πίνει κάποιος 2 ή 3 την εβδομάδα και όχι παραπάνω.

ΠΗΓΗ

IFL SCIENCE

Σχετικά Άρθρα