ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νηστεία το καλοκαίρι: Πιο εύκολη ή πιο δύσκολη;

05 Αυγούστου 2021, 10:00

images

Η νηστεία του 15Αύγουστου διαρκεί μόλις δύο εβδομάδες αλλά γίνεται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού με αρκετούς να βρίσκονται σε διακοπές. Είναι λοιπόν μια ιδιαίτερη περίοδος νηστείας...

Σε γενικές γραμμές η νηστεία γίνεται πιο εύκολα όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας και μπορούμε να ρυθμίσουμε μόνοι μας τις αγορές και τα μαγειρέματα. Αλλά ακόμα και στις διακοπές, δεν υπάρχει εστιατόριο ή ταβέρνα χωρίς κάτι σε σαλάτα, λαδερό, όσπριο ή θαλασσινό.

Δεδομένου λοιπόν ότι το καλοκαίρι -ακόμα κι οι πιο καλοφαγάδες- έχουν την ανάγκη να φάνε λιγότερο βαριά και λιπαρά φαγητά, ίσως η νηστεία του 15Αύγουστου να είναι η καλύτερη ευκαιρία για να χαρούμε διατροφικά τις διακοπές μας με πιο καλοκαιρινά φαγητά...

Σαλάτες με όσπρια, θαλασσινά στον ατμό, μακαρονάδες με γαρίδες ή μύδια, γεμιστά με ρύζι, μανιτάρια ψητά ή τηγανητά ή σε ριζότο, φρούτα, γλυκά του κουταλιού και γρανίτες είναι εδέσματα νηστίσιμα που μπορούν να μάς χορτάσουν ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες μας για ωραία γεύση.

Και μην ξεχνάμε ότι το βασικό στη νηστεία είναι η εγκράτεια. Οπότε αν όντως επιθυμούμε να νηστέψουμε αυτές τις ημέρες, θα έπρεπε να μάς είναι αρκετό ένα παξιμάδι με ντομάτα και ελιές ή μια μερίδα με φρέσκα φασολάκια λαδερά και ένα κομμάτι ψωμί. Μπορούμε να κάνουμε νηστεία και με αστακομακαρονάδα αλλά αυτό ελάχιστα θα μάς ωφελήσει από άποψη αποτοξίνωσης του οργανισμού όσο και από άποψη πνευματικής άσκησης.

Σχετικά Άρθρα