ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Να μειώσουμε την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών στο 1/5 ζητούν επιστήμονες

31 Ιανουαρίου 2020, 09:05

images

Δραματική μείωση στην κατανάλωση του κόκκινου κρέατος και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων ζητούν Βρετανοί επιστήμονες. Και όχι. Ο λόγος για τον οποίο γίνονται αυτές οι συστάσεις δεν είναι τα οφέλη στην υγεία μας αλλά η σωτηρία του πλανήτη!

Όπως μετέδωσε το BBC, η επιτροπή που συμβουλεύει την βρετανική κυβέρνηση για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, η Committee on Climate Change (CCC), εισηγήθηκε το μέτρο αυτό για να βοηθήσουμε τον πλανήτη να αντιμετωπίσει τις "πληγές" του από την υπερκατανάλωση των πόρων.

Μάλιστα ο επικεφαλής της επιτροπής, Chris Stark είπε μιλώντας στο BBC News ότι "δεν μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της μηδενικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050 χωρίς μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις καλλιέργειες, τα εκτρεφόμενα ζώα και βέβαια στον τρόπο που τρεφόμαστε".  

Μερικές από τις υπόλοιπες προτάσεις της επιτροπής περιλαμβάνουν την δεντροφύτευση δασών, την ανταλλαγή των εκτάσεων που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων, σε εκτάσεις για καλλιέργεια φυτών που θα χρησιμοποιούνται για βιοενέργεια, και την απαγόρευση της καύσης της τύρφης (οργανικό υπόστρωμα που χρησιμοποιείται στις καλλιέργειες).

Αυτό που ενδιαφέρει ως προς τη διατροφή πάντως, είναι ότι ζητούν να μειώσουμε στο ελάχιστο την κατανάλωση κρέατος -ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες με λιγότερα ζώα- και να μειώσουμε επίσης την κατανάλωση γαλακτοκομικών ώστε να μην εκτρέφονται πολλά ζώα και για αυτόν τον σκοπό.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα