ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντιμετωπίζουμε το φούσκωμα με φυσικό τρόπο

05 Νοεμβρίου 2023, 09:00

images

Μέντα, μελισσόχορτο, γλυκάνισος και δυόσμος μπορεί να είναι για κάποιους κάτι παραπάνω από αρωματικά βότανα για την κουζίνα. Μπορεί να τους γλυτώσουν από οιδήματα και γαστρεντερικά προβλήματα.

Η μέντα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση των προβλημάτων στη χώνεψη, αλλά και των συμπτωμάτων που προκαλεί το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Σε κάποιους λαούς της Ασίας, το αφέψημά της σερβίρεται μετά από το γεύμα, καθώς βοηθάει στη χώνεψη και φρεσκάρει την αναπνοή. 

Το μελισσόχορτο θεωρείται φυσικό φάρμακο για όσους ταλαιπωρούνται από γαστρεντερικά συμπτώματα μετά από στρες και άγχος. ‘Εχει ωραίο άρωμα και συστήνεται συχνά και για την καταπολέμηση της αυπνίας.

Ο δυόσμος δρα χαλαρωτικά, και ανακουφίζει από τις καούρες και το φούσκωμα. Ενώ οι σπόροι του γλυκάνισου δρουν σπασμολυτικά και ανακουφίζουν από τον πόνο στο στομάχι.

Τέλος, το χαμομήλι θεωρείται ιδανικό αφέψημα για να καταπραΰνει τον τυμπανισμό είναι το χαμομήλι. Επιπλέον, έχει και ελαφρώς διουρητική δράση και βοηθάει πολύ στο φούσκωμα στην κοιλιά.

Ο τρόπος να παρασκευάζονται τα αφεψήματα αυτά είναι να τα αφήσουμε να μουλιάσουν μέσα σε βραστό νερό επί 5 λεπτά, να τα στραγγίξουμε και να πιούμε το υγρό. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολές στην ποσότητα και τη συχνότητα διότι μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα