ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αν δεν τρώτε κρέας, καλύτερα να μην πίνετε και αλκοόλ

14 Ιανουαρίου 2020, 07:15

images

Υπάρχουν σίγουρα κάποια οφέλη από την αποφυγή της κατανάλωσης κρέατος για τους ενήλικες αλλά μία νέα μελέτη εντόπισε ένα ακόμα πρόβλημα από τη διατροφική αυτή επιλογή. Τα άτομα που δεν τρώνε ζωικά, παθαίνουν πιο σοβαρές κρίσεις χανγκόβερ. Δηλαδή δεν αντέχουν το αλκοόλ!

Το χανγκόβερ είναι τα συμπτώματα ναυτίας, ταχυκαρδίας, έντονης δίψας, ενοχλήσεων στο στομάχι και το κεφάλι, υπνηλίας και γενικά κακουχίας που νιώθουμε το πρωί μετά από μία νύχτα με πολλά ποτά.  Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ενώ τα άτομα που καταναλώνουν ζωικές τροφές αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή μέσα σε μία με δυο ώρες από την στιγμή που θα ξυπνήσουν, οι χορτοφάγοι δυσκολεύονται πολύ περισσότερο.

Η μελέτη διεξήχθη σε 13 περιστασιακούς πότες στο Utrecht University και έδειξε ότι η έλλειψη βιταμίνης Β3 και ψευδαργύρου από τον οργανισμό των χορτοφάγων, ευθύνεται για τα έντονα συμπτώματα που νιώθουν αλλά και για την αδυναμία του οργανισμού τους να συνέλθει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Β3 βρίσκεται σε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι αλλά επίσης στα μανιτάρια, το αβοκάντο και τα φιστίκια. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε όστρακα, αβγά και στα γαλακτοκομικά.

Όταν λοιπόν κάποιος βγάζει από τη διατροφή του όχι μόνο το κρέας αλλά και τα ψάρια, και τα θαλασσινά. και τα αβγά και τα γαλακτοκομικά, αποκτά έλλειψη στις δύο αυτές θρεπτικές ουσίες.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα