ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντιαισθητικά μεγάλοι πόροι στο πρόσωπο; Λάβετε τα μέτρα σας!

02 Ιουλίου 2019, 18:07

images

Σας ενοχλούν οι πόροι στο πρόσωπό σας; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να εξαφανιστούν ή να μικρύνουν, μπορούν όμως να γίνουν λιγότερο εμφανείς αν ακολουθήσετε κάποιες βασικές οδηγίες:

Καθαριότητα: Όσο πιο λιπαρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πιο συχνά και ενδελεχώς πρέπει να την καθαρίζουμε. Προσοχή βέβαια στους τρόπους και την ένταση. Κάποιοι δερματολόγοι συστήνουν να αποφεύγουμε το πλύσιμο με νερό και να προτιμάμε τα γαλακτώματα. Άλλοι συστήνουν μαλακές κινήσεις. Άλλοι συχνές επισκέψεις σε αισθητικό για βαθύ καθαρισμό.

Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που να ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα, στην ηλικία αλλά και το πορτοφόλι σας. Διότι αν διαθέτετε τα χρήματα, καλό είναι – πέρα από τον καθημερινό καθαρισμό με γαλάκτωμα και λοσιόν, να επισκέπτεστε αισθητικό ή και δερματολόγο ή πλαστικό να σας κάνει ειδικές θεραπείες. Ο σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου σας και η συχνή απολέπιση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα λαμπερό δέρμα, αφού όταν οι πόροι σας είναι γεμάτοι ακαθαρσίες, δείχνουν μεγαλύτεροι. Επίσης, βασικό βήμα της περιποίησης του προσώπου σας είναι η ενυδάτωσή του με ένα μη φαγεσωρογόνο προϊόν, δηλαδή μία κρέμα που δε φράζει τους πόρους σας.

Αν πάλι τα χρήματα δεν σας περισσεύουν για συχνές επισκέψεις σε ειδικό, κάντε μόνες σας περιποίηση στο σπίτι. Βράστε νερό και στη συνέχεια καθίστε πάνω από την κατσαρόλα για μερικά λεπτά, με μια πετσέτα να καλύπτει το κεφάλι σας. Ο ατμός έχει την ιδιότητα να ανοίγει τους πόρους. Αν μετά από λίγα λεπτά πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα κατάλληλο προϊόν, ώστε να καθαρίσετε τους ανοιχτούς πόρους, και ξεβγάλετε με παγωμένο νερό, θα δείτε τους πόρους να έχουν μειωθεί.

Ο άργιλος εξάλλου κάνει θαύματα. Οι μάσκες αργίλου απομακρύνουν τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα και την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα, ενώ παράλληλα μειώνουν τη λοίμωξη και έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Υπάρχουν στην αγορά προϊόντα ακριβά και πιο φθηνά που περιέχουν άργιλο και μπορούν με τακτική χρήση να σας βοηθήσουν σημαντικά.

Θυμηθείτε όμως και κάτι ακόμα σημαντικό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε συνεχώς μακιγιάζ. Κι αν το χρησιμοποιούμε, τότε είναι ζωτικό για την επιδερμίδα μας γενικά και όχι μόνο για την εμφάνιση των πόρων, να το αφαιρούμε ενδελεχώς μόλις επιστρέψουμε στο σπίτι. Περνάμε το βαμβάκι με το γαλάκτωμα ή την ειδική λοσιόν συνεχώς από το δέρμα μας μέχρι να μην βγαίνει πια καθόλου χρώμα από μεϊκ-απ ή ρουζ. Στην συνέχεια περνάμε μια ενυδατική κρέμα και αφήνουμε το πρόσωπό μας… ήσυχο.

Τέλος, σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε την χρήση αντηλιακής κρέμας προσώπου χειμώνα και καλοκαίρι. Η  ηλιακή ακτινοβολία μειώνει το κολλαγόνο του δέρματος και οι πόροι δείχνουν μεγαλύτεροι. Ακόμα λοιπόν και αν είστε μελαχρινή και θεωρείτε ότι τον χειμώνα δεν χρειάζεστε αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο, αναθεωρήστε μόνο και μόνο για να γλυτώσετε από τους μεγάλους πόρους.  

Σχετικά Άρθρα