ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν αύξηση κλινών για ασθενείς με ψυχικά προβλήματα

06 Μαρτίου 2024, 12:01

images

Tην ανάγκη για βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και την ανάγκη για αύξηση των κλινών εσωτερικής νοσηλείας για ασθενείς με ψυχικά προβλήματα, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑΣΥΝΜ).

 Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία για την υποστελέχωση των  μονάδων νοσηλείας στον τομέα της ψυχικής υγείας και ειδικότερα στους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας.

«Η έλλειψη Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας και οι κτηριακές εγκαταστάσεις επιφέρουν πρόσθετες προκλήσεις τόσο στην παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας όσο και στην επαγγελματική ανέλιξη των συναδέλφων μας», σημειώνουν.

Την ίδια ώρα εκφράζουν την αδιάλειπτη υποστήριξή τους στην παροχή ποιοτικής φροντίδας, «πάντα με σεβασμό προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν Νευρο-νοητικές/Νευρο-βιολογικές (Ψυχικές) διαταραχές και υπογραμμίζουμε ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ευημερία βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας του επαγγελματικού/επιστημονικού συνδέσμου των νοσηλευτών και μαιών (ΠΑΣΥΝΜ).

Επιπλέον, όπως σημειώνουν, αναγνωρίζουν την ανεκτίμητη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και υποστήριξης των νοσηλευτών ψυχικής υγείας για την αντιμετώπιση των πολυσύνθετων αναγκών των ασθενών.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΑΣΥΝΜ δεσμεύεται να συνεχίσει να συμβάλλει ενεργά και να προωθεί πρωτοβουλίες που ενισχύουν την εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη των νοσηλευτών», προσθέτουν.

Τέλος αναφέρουν ο Σύνδεσμος είναι ανοιχτός σε διάλογο και συνεργασίες με σχετικούς φορείς και οργανισμούς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ποιότητας της φροντίδας που παρέχεται.

«Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή δέσμευση μπορούμε να φέρουμε ουσιαστικές βελτιώσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας», καταλήγουν.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα