ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προειδοποιούν με 45άρια προσεχώς στο Λονδίνο

19 September 2023, 12:05

images

Σε μία «εξαιρετικά ανησυχητική» προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο Λονδίνο προέβη ο Δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου για το κλίμα στη Νέα Υόρκη είπε πως σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση περί κλιματικής ανθεκτικότητας για το Λονδίνο, η πόλη είναι πιθανό να βιώνει πολλαπλές μέρες με 45 βαθμούς Κελσίου «στο προσεχές μέλλον».

Όπως σημείωσε ο κ. Καν, οι υποδομές και η κατασκευή του Λονδίνου θα δυσκολεύονταν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο σενάριο. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε προβλήματα που θα δημιουργούνταν στον υπόγειο σιδηρόδρομο, στην υπερβολική ζέστη στα σπίτια της πόλης που δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, καθώς και σε προβλήματα για μαθητές σε σχολεία και για ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας.

Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε πως η έκθεση αυτή υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη άμεσων έργων προσαρμογής στις αυξανόμενες θερμοκρασίες στην πόλη.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες φύτευσης περισσότερων δέντρων που παρέχουν σκιά και στην τοποθέτηση κλιματισμού σε λεωφορεία.

Επέκρινε πάντως τη βρετανική κυβέρνηση για την απουσία ενός πράσινου πακέτου κινήτρων.

Σχετικά Άρθρα