ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ικανοποιητική η λειτουργία εφημερευόντων με ιδιώτες γιατρούς

30 Αυγούστου 2022, 15:47

images

Πολύ καλά λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία, καθώς σε αυτά έχουν ενταχθεί και ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Όπως σημείωσε στον Alpha Κύπρου, υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μείγμα γιατρών του ΟΚΥπΥ και ιδιωτών γιατρών του ΓεΣΥ.

Δήλωσε ότι «ο κόσμος το αγκάλιασε και είναι ικανοποιημένος με αυτό. Του δίνεται η ευκαιρία σε μία δύσκολη στιγμή το Σαββατοκύριακο, να πάρει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον προσωπικό του ιατρό και έχουμε πολύ θετικά σχόλια και οι αριθμοί είναι πολύ καλοί», σημείωσε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα ανά ημέρα τα Σαββατοκύριακα, καθώς επίσης ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν ενταχθεί εδώ και ένα μήνα στο πρόγραμμα και λειτουργούν στους δικούς τους χώρους, χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Κατανοήσαμε ως Υπουργείο Υγείας ότι είναι σωστό οι ιδιώτες να εργάζονται από τους δικούς τους χώρους και υπήρξε κατανόηση από πολλούς ιδιώτες», είπε, προσθέτοντας ότι θα ανακοινώνονται τα τηλέφωνα και θα αποφασίζει ο ασθενής εάν θα προβεί για ραντεβού στο νοσοκομείο ή σε κάποιο εξωτερικό ιατρείο.

Απογευματινή λειτουργία νοσηλευτηρίων

Όσον αφορά την εφαρμογή της απογευματινής λειτουργίας των νοσηλευτηρίων, ο κ. Χαζτηπαντέλας δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και στόχος είναι να ενημερωθεί την Πέμπτη ότι είναι όλα έτοιμα.

«Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τα οποία θεωρώ ότι θα λυθούν μέχρι την Πέμπτη, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου», είπε. Εξηγώντας ανέφερε ότι από το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής θέλει να επισκεφθεί ένα καρδιολόγο ή ένα ουρολόγο στις 4 το απόγευμα, θα μπορεί να το κάνει. Θα υπάρχει μία λίστα από τον ΟΚΥπΥ για το ποιοι γιατροί θα είναι διαθέσιμοι και θα ανακοινωθούν οι ειδικότητες για να γνωρίζει ο κόσμος, και να μπορεί να κλείνει ραντεβού», συμπλήρωσε.

Τόνισε ακόμη ότι «στόχος είναι να μειώσουμε τις λίστες αναμονής, να γίνονται χειρουργεία συνεχώς, μέχρι να μην υπάρχουν αυτές οι λίστες».

Σημείωσε ότι επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Δημιουργία ΤΑΕΠ στο Μακάρειο

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, δόθηκε άδεια από το Υπ. Υγείας για να ενταχθούν τα ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ και «περιμένουμε από τον ΟΑΥ να αποφασίσει να τα εντάξει. Είναι απόφαση του ΟΑΥ ποια ΤΑΕΠ θα ενταχθούν στο σύστημα», είπε.

Για τη δημιουργία ΤΑΕΠ στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δήλωσε ότι θα γίνει μία παρουσίαση την Πέμπτη από τον ΟΚΥπΥ για το πώς θα προχωρήσουν, συμπληρώνοντας ότι την προηγούμενη φορά δόθηκαν κάποια σχέδια και αναμένει τώρα περισσότερη ενημέρωση για το τελικό χρονοδιάγραμμα.

«Προσωπικός μου στόχος είναι πριν αφυπηρετήσω από Υπουργός Υγείας να υπάρχουν πρώτες βοήθειες στο Μακάρειο. Σίγουρα μέχρι το Μάρτιο πρέπει να έχουμε πρώτες βοήθειες στο Μακάρειο», σημείωσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Υγείας, αύριο ο Υπουργός θα επισκεφτεί το ΓΝ Λευκωσίας μαζί με την ομόλογο του από την Ισπανία, καθώς υπέγραψαν ένα μνημόνιο που αφορά τις μεταμοσχεύσεις.

«Στόχος είναι να μάθουμε από τους καλύτερους μας, γιατί η Ισπανία στις μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι πρωτοπόρα. Θα δοθεί η ευκαιρία και στην ομάδα της να δει την δική μας Μεταμοσχευτική Κλινική», είπε.

«Θα τη βαθμολογήσουν και ελπίζω η βαθμολογία να είναι ψηλή, αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι θα ακούσουμε από αυτούς τι κάνουν καλύτερα από εμάς, ώστε να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε και στη δική μας χώρα», κατέληξε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα