ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

COVID-19: Σύσταση για ενισχυτική δόση εμβολίου VidPrevtyn Beta

15 Μαρτίου 2023, 13:00

images

Τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, εισηγείται η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε τις νέες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της νόσου COVID-19, εισηγήθηκε τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια τεχνολογίας mRNA ή με εμβόλια αδενοϊικού φορέα έναντι της νόσου COVID-19.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις συστάσεις, πρέπει να υπάρχει μεσοδιάστημα τεσσάρων μηνών μετά από προηγούμενο εμβολιασμό, ενώ τονίζεται ότι το εν λόγω εμβόλιο βοηθά στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων και την πρόληψη της COVID-19 που προκαλείται από τον SARS-CoV-5.

Προαιρετική η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου 

Το υπουργείο αναφέρει ότι η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου είναι προαιρετική.

Επίσης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στον Πίνακα 1 υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Σημειώνεται πως για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.




Σχετικά Άρθρα