ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμμετοχή Υπουργού Υγείας στην 8η συνάντηση υψηλού επιπέδου του ΠΟΥ

01 Ιουνίου 2022, 10:32

images

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μετέβη σήμερα στο Μαυροβούνιο όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας Μικρών Χωρών (Small Countries Initiative) που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουνίου. Η συνάντηση έχει θέμα: «Kαλύτερη υγεία και ευημερία στις Μικρές Χώρες της Ευρωπαϊκής  Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» (“Towards better health and well-being in small countries of the WHO European Region”).

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί σε δύο κύριες θεματικές ενότητες, που αφορούν στην πρόληψη, την ετοιμότητα των συστημάτων υγείας και την ανταπόκριση και ανάκαμψη από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης και  στη δέσμευση των Μικρών Χωρών  να θέσουν την υγείας στο επίκεντρο του  βιώσιμου τουρισμού

Η Πρωτοβουλία Μικρών Χωρών ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από  11 Χώρες (Κύπρος , Ανδόρα, Εσθονία, Ισλανδία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Άγιος Μαρίνος και Σλοβενία.) της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των οποίων ο πληθυσμός δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια.

Ο κ. Χατζηπαντέλα στο πλαίσιο της συνάντησης, θα συμμετέχει σε πάνελ και θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε διάφορες ενότητες. Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και  συνομολόγηση συνεργασιών σε θέματα που απασχολούν τον τομέα της Υγείας στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα