ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kings College Hospital του Λονδίνου

21 Νοεμβρίου 2022, 12:00

images

Ο Υπουργός Υγείας, κος Μιχάλης Χατζηπαντέλα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kings College Hospital του Λονδίνου στις 17/11 με σκοπό τη διερεύνηση του ενδεχομένου επέκτασης της υφιστάμενης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Kings College και του Μακάρειου Νοσοκομείου στον τομέα των παιδοηπατολογικών και παιδογαστρεντερολογικών παθήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντικείμενο συζήτησης ήταν κυρίως η διεύρυνση της υφιστάμενης αυτής συνεργασίας ούτως ώστε να καλύπτει και ενήλικες ασθενείς με επιμέρους παραμέτρους όπως, μεταξύ άλλων, η μετεκπαίδευση ιατρών από την Κύπρο, οι επί τόπου επισκέψεις, η αποστολή δύσκολων και πολύπλοκων περιστατικών, η χρήση υφιστάμενων πρωτοκόλλων και εν τέλει η οικοδόμηση πλαισίου στήριξης για την εγκαθίδρυση ηπατολογικής κλινικής στην Κύπρο.

Στη συνάντηση, πέραν του Υπουργού Υγείας συμμετείχαν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κακουρής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, κος Κύπρος Σταυρίδης,  ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, κος Κωνσταντίνος Αθανασίου,  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμυλοείδωσης Κύπρου, κος Δημήτρης Γενεθλή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις «Γιώργος Ψαράς» Round Table και ο Διοικητικός Λειτουργός της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων, κος Σπύρος Πολυβίου.

Υπενθυμίζουμε ότι, από το 2014 στο Μακάρειο Νοσοκομείο λειτουργεί το Παιδιατρικό Κέντρο Ήπατος, Γαστρεντερολογίας και Διατροφής Μακάρειο Νοσοκομείο – King`s College Hospital, στα πλαίσια Τεχνικής Συμφωνίας που υπογράφηκε από τις 2 πλευρές.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κος Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε έναν Κύπριο ασθενή με Αμυλοείδωση ο οποίος νοσηλεύεται στο King`s College Hospital, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εν αναμονή μοσχεύματος.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Υγείας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το θέμα των Ηπατολογικών Νοσημάτων αλλά και για την ευκαιρία που έχει δώσει στους εκπροσώπους των άμεσα επηρεαζόμενων ασθενών να συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια. Από την πλευρά μας, αναμένουμε την ευόδωση των ενεργειών αυτών με τελικό στόχο πάντα την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους Κύπριους ασθενείς.

Σχετικά Άρθρα