ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίς τέλος η πανδημία στην Κίνα- Νέα κρίση με τους πολίτες να αγοράζουν μαζικά τρόφιμα

13 Μαΐου 2022, 07:00

images

Στα σούπερ μάρκετ έσπευσαν χθες οι κάτοικοι του Πεκίνου, μετά την ανακοίνωση 36 νέων κρουσμάτων, γεγονός που δημιούργησε φήμες για την επιβολή σκληρού lockdown σαν αυτά που "έκλεισαν" επί εβδομάδες τη Σανγκάη των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων. Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ ανακοίνωνε νέα ποσοστά θανάτου από κορωνοϊό.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, η κινεζική κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο που βγήκε για αγορές τροφίμων σε κατάσταση πανικού... Ήδη εδώ και ημέρες στο Πεκίνο εφαρμόζονται άλλωστε περιοριστικά μέτρα, όπως είναι το κλείσιμο σταθμών του μετρό, τηλεργασία και εκατοντάδες μικρές γειτονιές σε αποκλεισμό.

Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τρεις κύκλους μαζικών τεστ σε κατοίκους 12 μεγάλων συνοικιών της πόλης, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να «μειώσουν τις μετακινήσεις».

Παρά τα μέτρα αυτά, χθες ανακοινώθηκαν 36 κρούσματα τοπικής μετάδοσης, εκ των οποίων "τα 32 εντοπίστηκαν σε ελεγχόμενες περιοχές και 4 σε τυχαίους διαγνωστικούς ελέγχους", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πανγκ Σινγκχούο, αναπληρωτής διευθυντής στη Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Η Κίνα εξάλλου θα απαγορεύσει τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός χώρας από Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέφερε σε ανακοίνωση η Εθνική Διοίκηση Μετανάστευσης. "Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποτρέπουν με αυστηρό τρόπο τις εξάρσεις της COVID-19 που προκαλούνται από την παράτυπη είσοδο στην Κίνα", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ανακοινώσεις του ΠΟΥ

Πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  Η Ευρώπη εδώ και καιρό αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας. «Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της COVID-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ ξεπέρασαν πλέον το 1 εκατομμύριο οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Λευκός Οίκος, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να σχολιάζει:  «Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε αντιμέτωποι μ’ αυτή την πανδημία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, όπως κάναμε με περισσότερα παρά ποτέ τεστ, εμβόλια και θεραπείες».

Σχετικά Άρθρα