ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι το hangover και πως το αντιμετωπίζουμε

29 Δεκεμβρίου 2019, 09:10

images

Πίνουμε αλκοόλ όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί όχι μόνο δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε, αλλά πονάει το κεφάλι, ανακατεύεται το στομάχι, και δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα από την ζαλάδα και τα μουδιασμένα πόδια... Το hangover στερεί τα κύτταρα όλου του σώματος από το αναγκαίο νερό που χρειάζονται και δεδομένου ότι ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 70% νερό , καταλαβαίνουμε γιατί νιώθουμε τόσο χάλια! 

Για να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα μόλις ξυπνήσουμε, χρήσιμο είναι να πιούμε δύο ποτήρια νερό, να πάρουμε ένα παυσίπονο για τον πονοκέφαλο και να φάμε κάτι ελαφρύ. Χρήσιμο είναι να έχουμε προνοήσει ώστε να μην έχουμε σοβαρή εργασία το πρωινό μετά από έντονη οινοποσία διότι η πείρα λέει ότι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε.

Μία κατεξοχήν κατάλληλη τροφή για την αντιμετώπιση του hangover είναι τα φρούτα που είναι αφενός πλούσια σε νερό ενώ είναι και ελαφριά γα το ταλαιπωρημένο μας στομάχι. Μπανάνες μήλα και αχλάδια θεωρούνται τα πιο κατάλληλα ενώ καλό είναι να ποφύγουμε τα πιο όξινα όπως είναι τα πορτοκάλια.

Παρόλα αυτά χρειαζόμαστε βιταμίνη C την οποία μπορούμε να πάρουμε σε συμπλήρωμα διατροφής, αναβράζοντα δισκία κλπ. Η βιταμίνη C θα βοηθήσει το σώμα σας να συνέλθει από τις τοξίνες που καταναλώσατε, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό της αλκοόλης από το ήπαρ.

ΠΗΓΗ

MAYO CLINIC

Σχετικά Άρθρα