ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Ο ΠΟΥ γιορτάζει την ίδρυσή του με το μήνυμα «Υγεία για όλους»

07 Απριλίου 2023, 07:00

images

Στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να γιορτάζει φέτος την 75η επέτειο από την ίδρυσή του.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες, την υγεία μας, αλλά και τις προτεραιότητες των κυβερνήσεων του κόσμου ως προς την υγειονομική ετοιμότητα που πρέπει να έχουν. Ο ΠΟΥ φέτος καλεί τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες να αναλάβουν δράση, για να προστατεύσουν πολίτες και να επενδύσουν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές τις προκλήσεις, ο ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να λάβουν επείγουσα δράση για την προστασία, την υποστήριξη και την επέκταση του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγείας, ως στρατηγική προτεραιότητα.

Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση, τις δεξιότητες και τις αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για την υγεία, πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα για να καλυφθεί η ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υγεία, καθώς έως το 2030, κυρίως σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, προβλέπεται έλλειψη 10 εκατομμυρίων εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Το αίτημα «Υγεία για όλους», αναδεικνύεται σε πιο επιτακτικό από ποτέ. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να οικοδομήσουμε το σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει στο μέλλον ποιοτικές υπηρεσίες, για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και τον τόπο διαμονής τους ανά τον κόσμο. Η επένδυση στη δημόσια υγεία είναι πια ζωτική για την επιβίωση των κοινωνιών.

Δείτε το μήνυμα του ΠΟΥ


Σχετικά Άρθρα