ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΠΑ και ΕΕ αυξάνουν τους ρυθμούς εμβολιασμού για να προλάβουν αναζωπυρώσεις της πανδημίας

10 Μαΐου 2021, 10:00

images

Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να επικεντρώνουν την προσοχή τους στον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού πολιτών στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε χθες ο συντονιστής του Λευκού Οίκου κατά της COVID-19, Τζεφ Ζάιεντς. Στη Γερμανία αυξήθηκαν κρούσματα και θάνατοι ενώ η Ιταλία προαναγγέλλει άρση της υποχρεωτικής καραντίνας σε ταξιδιώτες από συγκεκριμένες χώρες.

«Θα έλεγα ότι το αφήνουμε πίσω μας» δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή του CNN «State of the Union». "Η αποστολή μας τώρα είναι να συνεχίσουμε να οικοδομούμε εμπιστοσύνη στα εμβόλια και να έχουμε αρκετούς Αμερικάνους που θα έχουν εμβολιαστεί για να ελαχιστοποιήσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και των παραλλαγμένων στελεχών του," πρόσθεσε ο Ζάιεντς.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.656 σε 3.520.329, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους που ανακοινώθηκαν χθες. Ομοίως, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 127 και έφθασε τους 84.775, σύμφωνα με την καταμέτρηση, με την κατάσταση να μην φαίνεται σε καλά επίπεδα στη χώρα αυτή.

Στην Ευρώπη η πανδημία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης μετά από τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεων εμβολίων που έχουν ήδη γίνει αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία λόγω νόσησης. Παρόλα αυτά, η COVID-19 συνεχίζει ακόμα να τρομοκρατεί τις μέσες και μεγαλύτερες ηλικίες που νοσούν σοβαρά και πεθαίνουν αν δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και με τη δεύτερη δόση ή είναι αρνητές. 

Επίσης, στην άρση του περιοριστικού μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία, το Ισραήλ και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζεται να προχωρήσει από τα μέσα Μαΐου η Ιταλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λουίτζι ντι Μάιο. Η απαίτηση καραντίνας μπορεί να καταργηθεί και για όσους φτάνουν στην Ιταλία από τις ΗΠΑ από τον Ιούνιο, πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.  Τα άτομα που εισέρχονται στην Ιταλία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το Ισραήλ τίθενται επί του παρόντος σε πενθήμερη καραντίνα και υποχρεωτικά τεστ τόσο πριν από την άφιξη όσο και στο τέλος της περιόδου απομόνωσης.


Σχετικά Άρθρα