ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιορτές χωρίς ταξίδια και μεγάλες συναθροίσεις συνιστούν οι ειδικοί στους Αμερικανούς

26 Νοεμβρίου 2020, 07:00

images

Το παράρτημα του ΠΟΥ για την αμερικανική ήπειρο συνέστησε στους πολίτες να αναβάλουν ή να περιορίσουν τις συναθροίσεις την περίοδο των επικείμενων εορτών καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία σε πολλές χώρες της ηπείρου και ειδικά στις ΗΠΑ. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει παντού στον κόσμο χωρίς να εξαιρείται η Ευρώπη.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να οργανώνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, δεν υπάρχει εορταστική περίοδος χωρίς κίνδυνο», είπε ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος Paho, Τζαρμπάς Μπαρμπόσα. Οι θρησκευτικές λειτουργίες θα πρέπει να τελούνται σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι εφικτό, ή με περιορισμένο αριθμό πιστών, πρόσθεσε.

Και δεν συνιστά στους πολίτες να βασίζονται στα εργαστηριακά τεστ για να ταξιδέψουν, επειδή οι εξετάσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα ασφαλές ταξίδι, ούτε να εξαλείψουν τον κίνδυνο που προέρχεται από τους μολυσμένους ταξιδιώτες.

Την τελευταία εβδομάδα στην αμερικανική ήπειρο καταγράφηκαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται σε πολλές χώρες, όπως στον Παναμά και τη Βραζιλία. Στον Καναδά αυξάνονται τα κρούσματα ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και των ιθαγενών.

Την ίδια ώρα, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε 18.213 επιπλέον νέες διαγνώσεις κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα και 696 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός των θανάτων στην Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από τις 5 Μαΐου.


Σχετικά Άρθρα