ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φόβος και τρόμος για τους επιστήμονες στην Αγγλία τα ψώνια στους πολυσύχναστους δρόμους

21 Δεκεμβρίου 2020, 07:00

images

Οι επιστήμονες στη Βρετανία προειδοποιούν ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν τις χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα κρούσματα COVID-19 να αυξηθούν σε βαθμό που μετά δεν θα ελέγχονται... Εν τω μεταξύ η χώρα έχει μπει σε νέα πορεία lockdown!

Οι προειδοποιήσεις έγιναν εδώ και ημέρες καθώς οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις ήταν συνεχώς γεμάτοι από καταναλωτές που βγήκαν για ψώνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

Οι οικογένειες στη Βρετανία μπορούν να περάσουν τις γιορτές μέσα σε μια «φούσκα» η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία νοικοκυριά, μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν για να συναντήσουν τα άλλα μέλη της «φούσκας» τους σε σπίτια, κήπους, χώρους λατρείας ή σε εξωτερικούς χώρους.

Νέο lockdown

Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, για αυστηροποίηση των περιορισμών, η Ντάουνινγκ Στριτ πιθανόν να  επιβάλει καθεστώς καραντίνας και για την Πρωτοχρονιά. Την ίδια στιγμή, η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε lockdown έξι εβδομάδων, ενώ η Ουαλία θα εισέλθει σε τροχιά ολικού κλεισίματος για τρεις εβδομάδες μετά τις γιορτές. «Στόχος να μειώσουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R», διεμήνυσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν επέβαλε, όπως τον καλούσαν πολλοί, lockdown από τις 23 ως και τις 27 Δεκεμβρίου, ωστόσο συνέστησε στους πολίτες να συναντούν όσους λιγότερους είναι δυνατό τα Χριστούγεννα.

Αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα με τα μέτρα αυτά, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με το νέο έτος και τονίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσει κάποιος ασφαλείς τους δικούς του είναι να μην τους συναντήσει.

Σχετικά Άρθρα