ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις περιπτώσεις που το τατουάζ γίνεται για καλό ιατρικό σκοπό…

13 Αυγούστου 2019, 17:00

images

Τα τατουάζ έχουν γίνει πολύ μόδα με αποτέλεσμα στις παραλίες να αναζητείται αυτός που ΔΕΝ έχει ένα έστω μικρό επάνω του… Κι ενώ οι δερματολόγοι διατυπώνουν απόψεις για πιθανούς κινδύνους ή καθησυχάζουν, τα τελευταία χρόνια η τέχνη του τατουάζ έχει να προσφέρει μέγιστο ανακουφιστικό έργο σε γυναίκες και άνδρες που πέρασαν έναν καρκίνο ή μια μεγάλη επέμβαση με ουλές και σημάδια…

Γυναίκες με καρκίνο μαστού

Στην χειρουργική αντιμετώπιση των περισσότερων καρκίνων στο μαστό αφαιρείται ολόκληρος ο μαστός και σε δεύτερο χρόνο, αρκετό καιρό μετά, κι εφόσον η γυναίκα είναι νέα και το επιθυμεί, γίνεται αποκατάσταση του όγκου του στήθους με ένα ένθεμα που μπαίνει κάτω από το δέρμα. Τι γίνεται όμως με την θηλαία άλω; Δηλαδή με την θηλή και το γύρω-γύρω αυτής;

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να αποκαταστήσει το μέγεθος τον όγκο του μαστού αλλά όχι και την εμφάνιση της θηλής που έχει εντελώς αφαιρεθεί. Εδώ επεμβαίνουν ειδικοί τατουάζ ι οποίοι με ροζ και κόκκινα χρώματα καταφέρνουν να «ζωγραφίσουν» στο κατάλληλο σημείο μία θηλή και την περίμετρό της που από απόσταση δείχνει σαν αληθινή. Και η ψυχολογία της νέας γυναίκας που υπέστη την δοκιμασία της μαστεκτομής, βελτιώνεται σημαντικά.

Γυναίκες και άνδρες με ουλές

Μετά από ένα μεγάλο, δύσκολο χειρουργείο, είναι δυνατόν να μείνουν μεγάλες ουλές που δεν αντιμετωπίζονται ούτε «κρύβονται» με κάποιον τρόπο. Τότε, εφόσον το άτομο επιθυμεί, οι καλλιτέχνες δημιουργοί τατουάζ κάνουν μία σύνθεση που να καλύπτει δημιουργικά την ουλή. Ένα κλαδί με λουλούδια, ένα παραδεισένιο πουλί, μια πεταλούδα ή ένα κείμενο μπορεί να καλύψει την ουλή και να αναδείξει το σημείο του σώματος που υπέστη την τραυματική επέμβαση.

Άνδρες και γυναίκες μετά από χημειοθεραπεία

Στους περισσότερους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, τα μαλλιά και τα φρύδια ξαναβγαίνουν. Σε λίγους άτυχους όμως, η ζημιά είναι οριστική και δεν ξαναφυτρώνουν τρίχες. Τότε ένα τατουάζ φρυδιών με τη νέα μέθοδο που «ζωγραφίζει» τριχούλα- τριχούλα το χαμένο φρύδι, γίνεται πλήρης αποκατάσταση της εμφάνισης του προσώπου.

Στην Λάρνακα ζει σήμερα μία καλλιτέχνης τατουάζ που κάνει αφιλοκερδώς αποκαταστάσεις θηλής σε γυναίκες που υπέστησαν μαστεκτομή. Η περίπτωσή της και το καλό της παράδειγμα έχουν αποτελέσει θέμα στα μέσα ενημέρωσης οπότε είναι εύκολο κάποιος που ενδιαφέρεται να την εντοπίσει. Και βέβαια για όποιον έχει τα χρήματα, υπάρχουν πολλοί άλλοι Tattoo artists που μπορούν επίσης να κάνουν το ίδιο επ’ αμοιβή.

Σχετικά Άρθρα