ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

"Ύπουλη" η στυτική δυσλειτουργία στη μέση ηλικία

04 Μαΐου 2020, 18:00

images

Οι πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνονται μετά την ηλικία των 50 ετών, με αρκετούς άνδρες να μην αντιλαμβάνονται την σταδιακή αυτή έκπτωση παρά μόνο όταν έχει γίνει πια λειτουργικά εμφανής! 

Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι δεν είναι στυτική δυσλειτουργία: Όταν ένας άνδρας πετυχαίνει στύση σχετικά εύκολα την οποία διατηρεί μέχρι να ολοκληρωθεί μία σεξουαλική επαφή με την σύντροφό του, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό παρότι με την πάροδο των ετών, η στύση αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με των 20 χρόνων, το ζητούμενο είναι να συμβαίνει και να είναι αρκετά καλή ώστε να επιτυγχάνεται η επαφή. 

Κι είναι αναμενόμενο, όπως όλα που "γερνούν" επάνω μας καθώς περνούν τα χρόνια, έτσι και στον άνδρα θα υπάρχει χειρότερης ποιότητας στύση. Αν όμως συνυπάρχει -μαζί με το γήρας- και το κάπνισμα, και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και το υπερβολικό σωματικό βάρος, τότε η κατάσταση χειροτερεύει γρηγορότερα. Και οι ειδικοί τονίζουν ότι η διακοπή αυτών των συνηθειών, η απώλεια βάρους και η υιοθέτηση πιο υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την σεξουαλική ζωή.

Μην ξεχνάμε ότι στη μέση ηλικία, η στυτική δυσλειτουργία συχνά συνδέεται με το διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις ή τη νόσος Πάρκινσον. Επίσης η κακή στύση συνδέεται στο 25% των ανδρών κάτω των 50 ετών με ψυχολογικά προβλήματα που έχουν αφήσει να χρονίζουν.

Καθώς λοιπόν όλα είναι αλληλένδετα στον οργανισμό μας, συστήνεται στους άνδρες να μην δέχονται αβίαστα καμία αλλαγή στο σώμα τους και να ζητούν την βοήθεια ειδικού αν όχι για να θεραπευτούν, πάντως για να γνωρίζουν τι από όλα τα πιθανά, τους συμβαίνει.


Σχετικά Άρθρα