ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπάρχουν σώματα συμβατά και ...ασύμβατα;

21 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Όλες οι σύγχρονες θρησκείες αποθαρρύνουν τους νέους από τις σεξουαλικές σχέσεις πριν από το γάμο. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να προωθήσουν το θεσμό της οικογένειας και να προστατεύσουν τη συναισθηματική αγνότητα και ηρεμία. Αλλά με τη διδαχή αυτή, καταδικάζουν αρκετές γυναίκες και κάποιους άνδρες να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με σύντροφο που δεν τους ταιριάζει ανατομικά αλλά και στην ιδιοσυγκρασία στα ερωτικά θέματα...

Σε περιοχές στην αρχαία Ινδία υπάρχουν καταγραφές ότι πριν γίνει το προξενιό δύο νέων, οι δικοί τους φρόντιζαν να υπάρχει συμβατότητα στα σώματα. Δηλαδή αν η κοπέλα ήταν μικροσκοπική, φρόντιζαν ώστε και ο γαμπρός να μην είναι ιδιαίτερα προικισμένος ώστε να ταιριάξουν σωματικά. Καμία σχέση με τις σημερινές πρακτικές στην πολυπληθή αυτή χώρα όπου οι βιασμοί κοριτσιών και γυναικών -ειδικά στις πιο χαμηλές κάστες- είναι καθημερινή υπόθεση.

Στις μέρες μας, ειδικά μετά τη δεκαετία του 1960 στις δυτικές κοινωνίες, οι περισσότερες γυναίκες δεν παντρεύονται αν δεν έχουν γνωρίσει όλες τις... πτυχές του χαρακτήρα και των προτιμήσεων του μέλλοντα συζύγου τους, ακόμα κι αν αυτό συμβεί κατά τον αρραβώνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες δεν έχουν πιεστεί στη συνέχεια να τον παντρευτούν παρότι δεν ταιριάζουν σεξουαλικά μαζί του, αλλά πάντως η κατάσταση είναι απείρως καλύτερη σε σχέση με τις καταστάσεις που ζουν γυναίκες σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Οι γυναικολόγοι αναφέρουν βέβαια ότι ο γυναικείος κόλπος εφόσον είναι ορμονικά "νεανικός" και άρα με δυνατότητα επαρκούς λίπανσης (κάτι που χάνεται σταδιακά στην εμμηνόπαυση), μπορεί να έρθει σε επαφή με ανδρικό μόριο κάθε μεγέθους και ως εκ τούτου το μόνο αληθινό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι που δεν έχει προγαμιαίες σχέσεις, είναι να μην ταιριάξει σε επιμέρους...προτιμήσεις στο σεξ.

Οι δυνατότητες ελαστικότητας του γυναικείου κόλπου όμως, προϋποθέτουν δύο πράγματα: Πρώτον ότι η γυναίκα το έχει δοκιμάσει και της αρέσει, και δεύτερον ότι ο σύντροφός της φροντίζει να είναι πάντα επαρκώς προετοιμασμένη πριν έρθει σε επαφή μαζί της.


Σχετικά Άρθρα