ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χωρίσατε; Γιατί ασχολείστε με τη νέα του σχέση;

31 Αυγούστου 2023, 18:00

images

Το φαινόμενο αφορά γυναίκες και άνδρες με την ίδια συχνότητα. Έχουν συνήθως επί σειρά ετών μία τοξική σχέση, χωρίς επικοινωνία και χωρίς ελπίδα βελτίωσης. Τελικά χωρίζουν. Αν είναι παντρεμένοι, παίρνουν διαζύγιο. Κι αφού όλα πια έχουν τελειώσει, και θα περίμενε κάποιος να συνεχίσουν τη ζωή τους, ασχολούνται με τις σχέσεις που κάνει ο/η πρώην τους, κατηγορώντας, δημιουργώντας σκηνές και επιβεβαιώνοντας τελικά την άλλη πλευρά ότι... ορθώς απομακρύνθηκε!

"Εγώ είμαι κούκλα, τον είχα με τα καλύτερα φαγητά και την περιποίησή του, και με χώρισε. Και τώρα μένει με μία που είναι άσχημη και τον βάζει να μαγειρεύει", λέει μία γυναίκα.

"Εγώ την πήγαινα ταξίδια, της αγόραζα συνεχώς ρούχα, και είχε παράπονα. Τώρα πήγε με ένα γέρο που οι κοινοί μας γνωστοί μού λένε ότι δεν της φέρεται και καλά", λέει ένας άνδρας.

Αλλά το ερώτημα δεν είναι αν έχει δίκιο ή άδικο. Το ερώτημα είναι γιατί τον απασχολεί τι κάνει το άλλο πρόσωπο μετά το χωρισμό τους; Οι δικαιολογίες είναι ποικίλες: "Έχουμε μαζί παιδιά και δεν μπορώ να τον/την διαγράψω. Δεν μοιράστηκε σωστά η κοινή περιουσία. Εμένα μου παραπονιόταν όλα τα χρόνια για αυτά που τώρα ανέχεται!"...

Αλλά και πάλι, πρόκειται για ανούσιες, χωρίς κανένα τελικό σκοπό δικαιολογίες μίας συνεχιζόμενης τοξικής κατάστασης που "τρώει" μέρες από τη ζωή μας.

Η λογική επιβάλλει όσο μάς έχει ταλαιπωρήσει ένα άτομο, τόσο περισσότερο να θέλουμε να το βγάλουμε από τις σκέψεις και το ...λεξιλόγιό μας. Αν περάσαμε άσχημα χρόνια μαζί του κι είχαμε τραυματικό χωρισμό, πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να σταματήσουμε να παραχωρούμε τη ζωή μας στη σχέση αυτή και να αρχίσουμε να ζούμε μία πιο ωραία καθημερινότητα με μικρές και μεγάλες χαρές.

Αν θέλεις και νιώθεις έτοιμος/η, μπορείς να κάνεις μία άλλη σχέση. Αν δεν είσαι ακόμα στη φάση αυτή, μείνε μόνος/η, βγαίνε με φίλους, ασχολήσου με την εργασία σου, κάνε πράγματα που δεν είχες το χρόνο να κάνεις και δημιούργησε μία πιο ήρεμη και γαλήνια καθημερινότητα. Ηρέμησε και βρες πάλι τον εαυτό σου! Ασχολήσου πραγματικά με τον εαυτό σου, φροντίζοντας, τόσο την ψυχική σου υγεία, όσο και την εμφάνισή σου! Ο άλλος αυτός κάνει. Εσύ γιατί αυτοτιμωρείσαι και του/της δίνεις την επιβεβαίωση ότι μετά από εκείνον δεν υπάρχει ζωή για σένα; 

Σχετικά Άρθρα