ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

To Botox χρησιμοποιείται και σε ουρολογικά προβλήματα στις γυναίκες

19 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Μία θεραπεία που έχουμε συνδέσει με την ομορφιά του προσώπου και την εξάλειψη των ρυτίδων στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, στην πραγματικότητα έχει και πολλές άλλες ιατρικές εφαρμογές. Μία εξ αυτών, ξαφνιάζει!

Γυναίκες που υποφέρουν από ακράτεια ούρων μετά από τοκετούς, έχουν να ωφεληθούν τα μέγιστα από ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη, δηλαδή με το γνωστό μας Botox το οποίο άλλωστε είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται επίσης στην υπεριδρωσία και σε νευρολογικές διαταραχές.

Η νέα γυναίκα που παρουσιάζει ακράτεια είναι μία πολύ ευαίσθητη, δύσκολα διαχειρίσιμη σε ψυχολογικό επίπεδο περίπτωση για κάθε γυναικολόγο ή ουρολόγο στο ιατρείο του οποίου φτάνει ζητώντας βοήθεια. Η γυναίκα αυτή έχει να αντιμετωπίσει την ντροπή μαζί με το δύσκολο αυτό πρόβλημα που την εμποδίζει να κινείται ως επαγγελματίας, ως δραστήριος νέος άνθρωπος, ως μητέρα αλλά βέβαια και ως σεξουαλικός παρτενέρ για τον άνδρα της.

Κι ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις, είναι λιγότερο γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί με αρκετή επιτυχία το Botox στην ευαίσθητη περιοχή των γυναικών. 

Όπως αναφέρουν σε εργασία τους ουρολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, το Botox δρα εμποδίζοντας την επικοινωνία κάποιων νεύρων με την ουροδόχο κύστη και τους σφιγκτήρες μυς. Το αποτέλεσμα είναι ότι μεγάλο ποσοστό των γυναικών που το δοκιμάζουν στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένου ουρολόγου ή γυναικολόγου, βλέπουν καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων.

Σχετικά Άρθρα