ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι μάς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο χωρισμό...

30 Ιουνίου 2023, 18:00

images

«Εγώ έχω πάντα δίκιο», "πάλι τα έκανες όλα λάθος", "πρέπει να τα κάνουμε όλα όπως και οι άλλοι για να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί"... Τρεις σκέψεις και εκφράσεις που οδηγούν χιλιάδες ζευγάρια σε τοξικές σχέσεις, καυγάδες και χωρισμούς!

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε ζευγάρι έχει τη δική του δυναμική. Δεν υπάρχουν συνταγές ευτυχίας, πράγματα που αν τα υιοθετήσουμε, θα μάς κάνουν 100% ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους, και δεν ζούμε για να ικανοποιούμε τους συγγενείς, τους φίλους και γενικά την κοινωνία γύρω μας.

Αν τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, θα γίνουμε αφενός πιο καλοί άνθρωποι, αφετέρου πιο ευτυχισμένοι!

Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι είμαστε σε άλλα περισσότερο και σε άλλα λιγότερο ικανοί. Έτσι, αντί να θυμώνετε κάθε φορά που ο σύντροφός σας δεν κάνει τα πράγματα όπως τα είχατε σχεδιάσει εσείς στο μυαλό σας, προτείνετε λύσεις που θα σάς κάνουν και τους δύο ευτυχισμένους.

Τα «πρέπει» που μάς φορτώνουν οι γύρω μας από μικρά παιδιά, μάς κάνουν πολλές φορές τοξικούς και δυσάρεστους. Δεν μπορούν όλοι να είναι ίδιοι και να ακολουθούν την ίδια πορεία στη ζωή. Κάποιοι θέλουν να τα κάνουν με άλλο τρόπο και ρυθμό τα πράγματα και έτσι γίνονται πιο ευτυχισμένοι. 

Αν τυχαίνει και ο δικός μας σύντροφος να έχει δικούς του ρυθμούς και διαφορετικές απόψεις από τη "μέση οδό" του κοινωνικού συνόλου στο οποίο ζούμε, ή σεβόμαστε την προσωπικότητά του και τον αποδεχόμαστε όπως είναι, ή τον χωρίζουμε. Πάντως δεν μένουμε δίπλα του ασκώντας συνεχώς αρνητική κριτική και ζητώντας του να γίνει κάποιος άλλος μετατρέποντας ταυτόχρονα τον εαυτό μας σε ένα τοξικό, δυσάρεστο, απαιτητικό και δύσκολο άνθρωπο που "τα ξέρει όλα" και "έχει πάντα δίκιο".


Σχετικά Άρθρα