ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα ραντεβού και οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι μόνο για τους νέους...

06 Μαρτίου 2020, 18:05

images

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που είτε δεν παντρεύτηκαν ποτέ, είτε χώρισαν μετά από χρόνια γάμου, ή έχασαν τον σύντροφό τους, δεν πρέπει να παραιτούνται από τις ερωτικές σχέσεις αν θέλουν να είναι ψυχικά υγιείς και ευτυχισμένοι. Αυτό συστήνουν ερευνητικές ομάδες που προσέγγισαν το ζήτημα από διάφορες οπτικές.

Σε μια ανατρεπτική έρευνα, ψυχολογικής φύσεως, κατέληξαν δε στο εξής συμπέρασμα: Ακόμα κι αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να κάνετε σεξ, ένα ραντεβού, ένας περίπατος χέρι- χέρι, ένα ρομαντικό δείπνο, ακόμα και η απλή παρακολούθηση μιας ταινίας στην τηλεόραση με καλή παρέα, μπορεί να σας προσφέρει πολλά θετικά.

Οι μελέτες παγκοσμίως δείχνουν ότι η μοναξιά μας αφαιρεί χρόνια ζωής και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεροντική κατάθλιψη. Μια μάστιγα που αφορά έναν στους τρεις ηλικιωμένους στο δυτικό κόσμο.

Αν λοιπόν έχετε την δυνατότητα να φλερτάρετε, να βγείτε ένα ραντεβού για φαγητό ή άλλη διασκέδαση, να κάνετε τακτικά με κάποιον συντροφιά μέσα στην εβδομάδα, μην το αρνείστε. Το ίδιο μην αρνείστε και την αγκαλιά, το φιλί, και το σεξ εφόσον σας προσφέρετε από κάποιον που σας είναι συμπαθής.

Τα άτομα τρίτης ηλικίας έχουν δικαίωμα στον έρωτα και είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο να στερούνται την χαρά και το χάδι λόγω της χρονολογίας που αναγράφει η ταυτότητά τους. Ειδικά στις ΗΠΑ, έχουν εδώ και δεκαετίες αναπτύξει ολόκληρα προγράμματα ψυχοθεραπείας και σεξοθεραπείας για ηλικιωμένους που έμειναν μόνοι, χωρίς σύντροφο.

Και παρότι η αμερικανική κοινωνία είναι βαθιά συντηρητική, θεωρείται αποδεκτό και ζητούμενο να βγαίνει ραντεβού και να έχει τον έρωτα στην ζωή του κάθε άνθρωπος που έφτασε στην τρίτη ηλικία μόνος.

ΠΗΓΗ

Global News

Σχετικά Άρθρα