ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμβουλές για να αναθερμάνουμε τη σεξουαλική ζωή

20 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Το να κάθεστε στο σπίτι όλη μέρα, κάθε μέρα, παρέα με το σύντροφό σας, ειδικά μετά τη δοκιμασία της πανδημίας, έπληξε τη σεξουαλική ζωή. Ειδικότερα, σε έρευνα μεταξύ Καναδών, αποδείχτηκε ότι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους και για κάποιους, αυτό μπορεί να σημαίνει μειωμένη λίμπιντο και έλλειψη οικειότητας στις σχέσεις τους.

Η σεξολόγος Jessica Ο’Reilley από το Toronto πιστεύει ότι η ανάμνηση ενός πρώτου ραντεβού ή του τρόπου με τον οποίο γνωριστήκατε, μπορεί να σάς βοηθήσει να αναθερμάνετε τη σεξουαλική σας ζωή.
«Όταν ανακαλείτε χαρούμενες, συναρπαστικές και παθιασμένες αναμνήσεις, αυτό βοηθάει στην αναζωογόνηση των συναισθημάτων που σχετίζονται με την αγάπη καθώς και με τη χημική απόκριση στο σώμα σας».

Η O'Reilley προσθέτει ότι - αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό - μπορείτε να δημιουργήσετε σεξουαλικό ενθουσιασμό και προσμονή απαγορεύοντας το σεξ για κάποιο χρονικό διάστημα. «Η δημιουργία μιας αίσθησης προσμονής είναι το κλειδί για την ευχαρίστηση. Αυτό έχει να κάνει με αυτή την απελευθέρωση ντοπαμίνης», σημειώνει προσθέτοντας ότι αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει να αναδιαμορφωθεί το αφήγημα του «προγραμματισμού του σεξ».

Η O'Reilley συνιστά επίσης να κάνετε από κοινού με το σύντροφό σας ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία σωματικής σύνδεσης, όπως η γιόγκα.

«Ή ίσως διατάσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί και απαιτούν να πλησιάσετε πολύ ή να συνεργαστείτε με κάποιο τρόπο». Η φυσική εγγύτητα μπορεί να σας υπενθυμίσει πώς νιώθετε, καθώς και να εδραιώσει τον δεσμό σας, προσθέτει. «Αυτό που συμβαίνει έξω από την κρεβατοκάμαρα επηρεάζει πραγματικά αυτό που κάνετε και το πώς αισθάνεστε στην κρεβατοκάμαρα».

Η ειδικός συνιστά να είστε "παιχνιδιάρικοι" στις σχέσεις σας, να συμμετέχετε σε παιχνίδια όπως το iSpy ή τα trivia που σας επιτρέπουν να γελάτε και να είστε ανοιχτοί στο παιχνίδι όταν βρίσκεστε στην κρεβατοκάμαρα.

«Το σεξ δεν χρειάζεται να είναι πάντα τόσο σοβαρό», αναφέρει. Για τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να νιώσουν τη σύνδεση επειδή είναι συνεχώς προσηλωμένα στα παιδιά τους, η σεξολόγος αναφέρει ότι μπορείτε να αφιερώσετε «κρυφά» χρόνο για εσάς ή να επενδύσετε σε σεξουαλικά παιχνίδια.

«Υπάρχει μια σειρά από τεχνολογικά gadgets στην αγορά που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για αυτό» αναφέρει. Προσθέτει, τέλος, ότι, για ορισμένα σεξουαλικά παιχνίδια μπορείτε να αξιοποιείτε το τηλέφωνό σας, ώστε εσείς και ο σύντροφός σας να είστε ακόμη και σε ξεχωριστά δωμάτια, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα