ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στυτική δυσλειτουργία λόγω κακής ψυχολογίας

11 Νοεμβρίου 2019, 15:15

images

Η στυτική δυσλειτουργία βασανίζει  άνδρες όλων των ηλικιών, ακόμα και 30χρονους. Αλλά ενώ προβλήματα διαβήτη, ορμονικά και προχωρημένης ηλικίας ευθύνονται για το πρόβλημα στους άνω των 50-55 ετών, στους νεότερους υπερτερούν τα ψυχολογικά αίτια. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Το στρες είναι ο χειρότερος εχθρός της στύσης στον άνδρα και του οργασμού στη γυναίκα.

Τα κάθε λογής προβλήματα, η ανασφάλεια, οι ανατροπές στην ζωή δημιουργούν το υπόβαθρο για να χάσει ο άνδρας την στύση του και μέσω αυτής και την αυτοεκτίμησή του.  Το πρόβλημα αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη και τελικά ο άνδρας ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά σε καμία εκδήλωση της ζωής του. Εξ ου και πρέπει να ζητάει ιατρική βοήθεια μόλις εμφανιστεί το πρόβλημα και πριν εδραιωθεί.

Η κατάθλιψη είναι μία άλλη γενεσιουργός αιτία της απώλειας της στύσης. Δηλαδή μπορεί να προϋπάρχει το ψυχολογικό πρόβλημα και να οδηγήσει και στο σεξουαλικό ή το αντίστροφο. Πάντως, όταν ο άνδρας δεν έχει καλή ψυχολογία είναι επόμενο να μην μπορεί να λειτουργήσει και σεξουαλικά. Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε η στήριξη από ειδικό ψυχολόγο ή ψυχίατρο με εξειδίκευση στα σεξουαλικά προβλήματα.

Τέλος, όταν ο άνδρας είναι σε μια σχέση με πολλούς καυγάδες και εντάσεις, έχει μια σύντροφο που τον υποτιμά και τον μειώνει, ανάλογα με τον χαρακτήρα του είτε θα βγάλει βία, είτε θα πληγωθεί βαθιά με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σεξουαλικά όχι μόνο με αυτήν την σύντροφο αλλά και με άλλες. Η προβληματική σχέση με εντάσεις είναι κακός «οδηγός» ζωής για άνδρες και γυναίκες και είναι προτιμότερο να την διαλύουν παρά να …διαλύονται οι ίδιοι.

Η στυτική δυσλειτουργία πάντως κρύβει πολλές φορές και προβλήματα σακχαρώδη διαβήτη σε νέους και μεγαλύτερους, οπότε το πρώτο που πρέπει να ελέγχει ένας άνδρας που βλέπει σταδιακά να χάνει την καλή στύση του, είναι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του.

ΠΗΓΗ

SEXOLOGY

Σχετικά Άρθρα