ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε επόμενο επίπεδο

06 Δεκεμβρίου 2021, 18:00

images

Σεξουαλική αγωγή σε κρατικές δομές παιδικής προστασίας, υλοποιεί η οργάνωση Civil Act, μαζί με τις οργανώσεις SciCo και Cyberno στην Ελλάδα. Ο επίσημος τίτλος του έργου είναι «Συμπεριληπτική εκπαίδευση προσωπικού και παιδιών/νέων των παραρτημάτων παιδικής προστασίας στο πλαίσιο της σεξουαλικής αγωγής».

Το πρόγραμμα εστιάζει στην εκπαίδευση προσωπικού και φιλοξενούμενων παιδιών και νέων, με αναπηρίες ή χωρίς, σε θέματα σεξουαλικής αγωγής. Το εκπαιδευτικό υλικό θα έχει ποικίλο περιεχόμενο ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και στο αναπτυξιακό στάδιο κάθε ατόμου.

Στις ομάδες θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν στη σεξουαλική υγεία, στα δικαιώματα των παιδιών, στις σχέσεις, στα σωματικά και ψυχολογικά όρια, στον εκφοβισμό, στην έμφυλη βία, στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στον σεξουαλικό προσανατολισμό και στην ταυτότητα φύλου. 

Στη συνέχεια, η ομάδα της SciCo θα διεξάγει διαδραστικές εκπαιδεύσεις μέσω της μεθόδου STEM (Science,Technology, Engineering, Mathematics), αναδεικνύοντας θέματα όπως η κατανόηση της βιολογικής διάστασης του ανθρώπινου σώματος, η σωματική ανάπτυξη κατά την εφηβεία και η αναπαραγωγική βιολογία. Ο εκπαιδευτικός κύκλος κλείνει με σεμινάρια εκπαίδευσης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων από την Cyberno, με έμφαση στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στα Social Media.

Με το πρόγραμμα, στοχεύουν στο να συμβάλουν στην επικοινωνία του μηνύματος ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί δικαίωμα, ενώ σχετίζεται άμεσα με την προάσπιση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ατόμου.

Σχετικά Άρθρα