ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ τηλεφωνικά, διαδικτυακά, με sms- mms αλλά όχι από κοντά

02 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιούν κάποιοι -ειδικά νέοι- για να ικανοποιηθούν σεξουαλικά αλλά όταν τίθεται ζήτημα για συνάντηση από κοντά, την αποφεύγουν!

Έρευνες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι νέοι που επιλέγουν να κάνουν διαδικτυακό ή τηλεφωνικό σεξ είναι όλο και περισσότεροι. Η καραντίνα φαίνεται ότι πυροδότησε την τάση που ήταν ήδη παρούσα στις δυτικές κοινωνίες. Αλλά και τώρα που κυκλοφορούμε πια χωρίς περιορισμούς, κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται τη φυσική, σωματική επαφή.

Στην πραγματικότητα οι ειδικοί μιλούν για σεξουαλική παρέκκλιση και ύπαρξη φοβιών που αν τα νέα παιδιά δεν αντιμετωπίσουν εγκαίρως με ψυχοθεραπεία, μπορεί να εδραιωθούν και να καθορίσουν τη ζωή τους.

Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν κρίση εδώ και δεκαετίες με κάθε νέα γενιά να βάζει ...το λιθαράκι της στο πρόβλημα δημιουργώντας νέα εμπόδια. 

Επιπλέον, το πρόβλημα φαίνεται να διογκώνεται από την αύξηση των περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, περιθωριοποίησης και ρατσισμού όποιου εφήβου δεν έχει τέλειες αναλογίες ή φέρει κάποια αναπηρία ή σημάδι. Τότε είναι πιο συχνό να δημιουργείται η ανάγκη του νέου να μην εμφανίζεται στον έξω κόσμο, να μην κάνει αληθινές σχέσεις και να μην έχει σωματική επαφή με ερωτικούς παρτενέρ επειδή έχει κόμπλεξ και φοβίες.

Το αποτέλεσμα είναι σε τελευταία έρευνα στο Βέλγιο, το 65% των νέων μεταξύ 16 και 24 ετών να δηλώνει ότι έχει κάνει σεξ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω texting (sms, messenger, viber κλπ) τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.

Σχετικά Άρθρα