ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ μέσα σε νερό: Καλύτερα να αποφεύγεται

26 Μαΐου 2022, 18:00

images

Η σεξουαλική επαφή μέσα στη θάλασσα ή την πισίνα είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα για το οποίο οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και οι μη γιατροί απλά το ...κάνουν.

Οι καλοκαιρινοί μήνες και οι διακοπές προσφέρονται για πιο τολμηρές συμπεριφορές έκφρασης του έρωτά μας για τον άνθρωπο που έχουμε στη ζωή μας, αλλά και για μερικές ...αταξίες που μάς κάνουν να νιώσουμε -ας το θέσουμε ευγενικά- πιο κοντά στη φύση!

Οι γυναικολόγοι είναι ωστόσο ξεκάθαρα αντίθετοι αφού η επαφή μέσα στο νερό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τους κάθε λογής μικροοργανισμούς να εισέλθουν βαθύτερα στο γυναικείο κόλπο. Εξάλλου, κάποιοι νέοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα αντισύλληψης σε αυτό το είδος επαφής αλλά η αλήθεια είναι ότι αν η εκσπερμάτιση γίνει μέσα στο κόλπο, η γυναίκα μπορεί να καταστεί έγκυος. Ομοίως δεν ισχύει ότι αν ο ένας εκ των δύο υποφέρει από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, δεν θα το μεταδώσει λόγω της ύπαρξης του νερού. Αυτό είναι μύθος κι ως εκ τούτου, αν υπάρχει υποψία για τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να γίνει χρήση προφυλακτικού.

Τέλος, η επαφή αυτή μπορεί να είναι δυσάρεστη για κάποιες γυναίκες καθώς τόσο το νερό της θάλασσας όσο και της πισίνας με χλώριο "ξεπλένει" τον κόλπο από τα φυσικά λιπαντικά του υγρά με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος κατά τη διείσδυση.

Χρήσιμο είναι λοιπόν να λαμβάνουμε υπόψη όλα τα παραπάνω πριν επιδοθούμε σε αυτή τη δραστηριότητα ώστε να μην έχουμε σύντομα δυσάρεστες εκπλήξεις.


Σχετικά Άρθρα