ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και κακή εικόνα σώματος

06 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Τα άτομα που έχουν κακή εικόνα σώματος, δηλαδή θεωρούν ότι η εμφάνισή τους είναι αποκρουστική για τους άλλους, έχουν ανύπαρκτη ως πολύ κακή σεξουαλική ζωή. Αυτό επιβεβαίωσε νέα μελέτη που διεξήχθη στον Καναδά μεταξύ 2500 ανδρών και γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών.

Τι συμβαίνει στο μυαλό και τον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων; 

Πρώτα απ' όλα μεγεθύνουν το όποιο πρόβλημα εξωτερικής εμφάνισης αντιμετωπίζουν. Δηλαδή αν έχουν λίγο μεγαλύτερη μύτη από το απολύτως θεμιτό, θεωρούν ότι είναι άσχημοι. Αν πάλι έχουν μέσο κανονικό βάρος αλλά θα ήθελαν να είναι πιο αδύνατοι, θεωρούν ότι είναι παχύσαρκοι και αποκρουστικοί.

Το πρόβλημα είναι βαθύ και καθαρά ψυχολογικής φύσεως. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης, η παθολογική τελειομανία, η απόρριψη από τη μητέρα όταν ήταν σε παιδική και εφηβική ηλικία είναι μερικά από τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν με ειδικό αν θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα στη ζωή τους...

Αντιθέτως, οι πλαστικές επεμβάσεις, οι αυστηρές δίαιτες και οι συνεχείς εναλλαγές στο χτένισμα και τα ρούχα δεν βοηθούν καθόλου τους ανθρώπους αυτούς. Όσο κι αν βελτιώσουν το "περιτύλιγμα", το περιεχόμενο θα παραμείνει το ίδιο ασταθές και προβληματικό. 

Εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουν ώστε να έχουν την ελπίδα κάποια στιγμή να σταθούν στα πόδια τους και δουν στον καθρέπτη έναν ωραίο άνθρωπο, που αγαπά τον εαυτό του, είναι άξιος να αγαπηθεί από τους άλλους και έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για όσα έχει επιτύχει.

Σχετικά Άρθρα