ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και φαντασιώσεις: Είναι αλληλένδετα;

01 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Όταν είμαστε νέοι και οι ορμόνες κάνουν όλη τη ...δύσκολη εργασία τόσο σε επίπεδο επιθυμίας, όσο και σε επίπεδο απόδοσης, το σεξ γίνεται εύκολα και με ορμή χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Καθώς όμως τα χρόνια περνούν και βρισκόμαστε στη μέση και τρίτη ηλικία, η δυνατότητά μας να κάνουμε ικανοποιητικό σεξ εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις συνθήκες γύρω και μέσα μας!

Η καλή ψυχολογία, ο περιποιημένος και αγαπητός σύντροφος, το κατάλληλο περιβάλλον αλλά και οι φαντασιώσεις αποκτούν άλλο νόημα μετά τα 50-55 τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί νιώθουν ενοχές επειδή για να ερεθιστούν ή και να ικανοποιηθούν, κάνουν "περίεργες" σκέψεις που δεν τολμούν να ομολογήσουν ούτε στον επί σειρά δεκαετιών σύντροφό τους.

"Δεν χρειάζεται ντροπή καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς φυσιολογικό σε όλες τις ηλικίες. Απλά όσο μεγαλώνουμε, χρειαζόμαστε περισσότερες ή και πιο τολμηρές τέτοιες σκέψεις για να αποδώσουμε σεξουαλικά. Αλλά ας μην μπερδευόμαστε... Δεν θέλουμε στην πραγματικότητα να κάνουμε ή να πούμε αυτά που σκεφτόμαστε. Μάς βοηθούν σε επίπεδο νοητικό αλλά δεν θα τα βάζαμε σε εφαρμογή, ειδικά αν τα θεωρούμε ακραία. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε". Αυτό αναφέρουν για τις πολύ τολμηρές σεξουαλικές φαντασιώσεις από το Αμερικανικό Κολλέγιο Σεξολογίας, τονίζοντας ότι όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι φαντασιώσεις γίνονται πιο ...περίεργες καθώς μεγαλώνουμε και έχουμε ανάγκη από περισσότερα ερεθίσματα για να λειτουργήσουμε σεξουαλικά.

Κάποιοι άλλωστε έχουν πολλές και ασυνήθιστες φαντασιώσεις ακόμα και από τη νεανική ηλικία, που δεν τις χρειάζονται για αυτή καθαυτή τη σεξουαλική κινητοποίηση, αλλά τούς αρέσουν να τις σκέφτονται και να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ερωτική ορμή. Οι νέοι μέχρι 35 ετών μάλιστα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βάλουν και κάποια φαντασίωση σε εφαρμογή...

Σχετικά Άρθρα