ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σάρον Στόουν: Παραγωγός μού ζήτησε να κάνω σεξ με συμπρωταγωνιστή μου

14 Μαρτίου 2024, 18:00

images

Σε μία εποχή που η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και διεκδικήσεων παγκοσμίως, η ειδησεογραφία βρίθει νέων που αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο πιστεύαμε... Το τελευταίο 24ωρο το γύρο του κόσμου έκανε η αποκάλυψη από την Αμερικανίδα ηθοποιό Sharon Stone της ταυτότητας του παραγωγού ταινιών που ισχυρίζεται ότι απαίτησε να κάνει σεξ με το συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Sliver του 1993 για να βελτιώσει την ...υποκριτική του απόδοση.

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι ο Ρόμπερτ Έβανς, ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ που ήταν επικεφαλής της παραγωγής στην Paramount και πέθανε το 2019, της είπε να κάνει σεξ με τον Γουίλιαμ Μπάλντουιν, όπως αναφέρει ο Guardian. Η ηθοποιός είχε αρχικά αναφέρει τη συζήτηση αυτή στα απομνημονεύματά της το 2021, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου που της το ζήτησε.

"Με κάλεσε στο γραφείο του. Είχε αυτούς τους πολύ χαμηλούς καναπέδες της δεκαετίας του ’70,  οπότε ουσιαστικά καθόμουν στο πάτωμα, ενώ θα έπρεπε να ήμουν στο γύρισμα. Και κυκλοφορούσε στο γραφείο του με γυαλιά ηλίου και μου εξηγούσε ότι κοιμήθηκε με την Άβα Γκάρντνερ και ότι θα έπρεπε να κοιμηθώ κι εγώ με τον Μπίλι Μπάλντουιν, επειδή αν κοιμόμουν μαζί του, η ερμηνεία του θα γινόταν καλύτερη στις ερωτικές σκηνές και όχι μόνο. Και χρειαζόμασταν τον Μπίλι να βελτιωθεί στην ταινία αυτή διότι δεν του άρεσε η υποκριτική του...", εξήγησε.

Η Στόουν αποκάλυψε ότι στο άκουσμα της απαίτησής του σκέφτηκε ότι ο Έβανς δεν είχε μελετήσει καλά τη λίστα με τους ηθοποιούς και απογοητεύτηκε από τον τρόπο που οι παράγοντες των ταινιών αντιμετωπίζουν τους ηθοποιούς. 

"Δεν χρειαζόταν να κάνω στ' αλήθεια σεξ για να υποκριθώ στη ταινία την ερωτευμένη, όπως και άλλοι έμπειροι ηθοποιοί όπως ο Μάικλ Ντάγκλας. Ο Μάικλ μπορούσε να έρθει στη δουλειά και να ξέρει πώς να φέρει εις πέρας ορισμένα πράγματα επειδή είναι απλά καλός ηθοποιός", κατέληξε.

Το Χόλιγουντ και γενικά ο χώρος του θεάματος δεν είναι ο μοναδικός που αντικειμενοποιεί τους ανθρώπους. Ακόμα και στα πιο "αθώα" επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως είναι ένα σχολείο ή μία τράπεζα, μπορεί να υπάρχουν σεξουαλικές προκαταλήψεις, παρενόχληση και αντιμετώπιση της γυναίκας ως αντικειμένου κι όχι ως ανθρώπου με αισθήματα. Όπως συστήνουν όλοι οι αρμόδιοι Οργανισμοί, είναι σημαντικό οι συμπεριφορές αυτές να αποκαλύπτονται και τα άτομα που τις προωθούν να περιθωριοποιούνται. Διότι η σιωπή εκλαμβάνεται τις περισσότερες φορές ως ...αποδοχή!

Σχετικά Άρθρα