ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως θέλουν οι άνδρες να είναι η ερωτική τους σύντροφος

22 September 2020, 18:00

images

Οι γυναίκες κάνουν συνεχώς δίαιτες για να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύνατες και να αρέσουν στο ανδρικό φύλο. Αλλά επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τις ... εντυπώσεις κερδίζουν αφενός οι πιο νέες, αφετέρου αυτές που έχουν στρογγυλούς γοφούς και κανονική διάπλαση.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behavior καταγράφει ως πρώτο θεμιτό χαρακτηριστικό την νεανικότητα και ως δεύτερο την κανονική σωματική διάπλαση που παραπέμπει σε γονιμότητα! Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Santa Barbara της Καλιφόρνιας ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 12.000 συμμετέχουσες ηλικίας κάτω των 50, που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας των ΗΠΑ μεταξύ 1988 και 1994.

Όπως διαπίστωσαν, η μικρότερη διάμετρος της μέσης σε σχέση με τους μηρούς και ο χαμηλός δείκτης μάζας σώματος είναι πιο συχνός στις γυναίκες έως 19 ετών και όχι σε εκείνες που ξεπέρασαν τα 30 έτη. Μόλις οι γυναίκες φθάνουν ηλικιακά στη μέγιστη γονιμότητα οι γυναίκες "στρογγυλεύουν" και τότε τραβούν περισσότερο τα ανδρικά βλέμματα.

Παρόλα αυτά ο συνδυασμός αδύνατης μέσης με μεγαλύτερη περιφέρεια είναι αυτή που αρέσει περισσότερο και έτσι, γυναίκες υπερβολικά αδύνατες που δεν έχουν καθόλου στρογγυλές περιφέρειες, δεν φαίνεται να αρέσουν όσο αυτές που είναι μεν αδύνατες, αλλά όχι τόσο πολύ!

Όπως λένε οι ερευνητές, οι άνδρες, ασυναίσθητα αρέσκονται περισσότερο στις γυναίκες που είναι γόνιμες. Και για τον λόγο αυτό προτιμούν τις πιο νέες ή αυτές που δείχνουν νέες αλλά και αυτές που το σώμα τους "φωνάζει" ότι έχουν πολλές θηλυκές ορμόνες και μπορούν να φέρουν στην ζωή απογόνους.

Σχετικά Άρθρα