ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να διαχειριστείτε την έλλειψη σεξ στη σχέση σας

04 Μαΐου 2022, 18:00

images

Την ώρα που πολλά ζευγάρια έχουν αποκτήσει περισσότερη οικειότητα και έχουν έρθει πιο κοντά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, άλλα έχουν βρεθεί σε μια σχέση χωρίς καμία σεξουαλική επαφή. Το φαινόμενο της έλλειψης σεξουαλικής συνεύρεσης, ειδικά μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή γάμου είναι ιδιαίτερα σύνηθες, αφού η ρουτίνα καθιστά τη συνεύρεση με το ίδιο άτομο μονότονη. Ωστόσο, είναι αναμενόμενο ότι απασχολεί τα ζευγάρια, τα οποία επιζητούν συμβουλές και λύσεις από ειδικούς, προκειμένου να αναβιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Η ειδικός στο  σεξ και τις σχέσεις, Jessica O'Reilly επισκέφτηκε πρόσφατα την τηλεοπτική εκπομπή The Morning Show για δώσει συμβουλές για μια λειτουργική σχέση χωρίς σεξ. Σύμφωνα με την O'Reilly, δεν υπάρχει καθολικός ορισμός του τι συνιστά γάμο χωρίς σεξ. 

«Υπολογίζεται ότι το 15% με 20% των παντρεμένων θεωρούν τη σχέση τους χωρίς σεξ φυσιολογική και μερικοί λένε ότι 6 μήνες χωρίς σεξ είναι μία λογική κατάσταση», αποκάλυψε η ειδικός. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μένουν για μακρόχρονες περιόδους χωρίς σεξ, σημειώνει η O'Reilly, όπως σχέσεις μέσα στις οποίες η γυναίκα βιώνει επιλόχεια κατάθλιψη, οι γονείς μεγαλώνουν μικρά παιδιά, αντιμετωπίζουν εργασιακό άγχος ή ταξιδεύουν πολύ για επαγγελματικούς λόγους. Η ειδικός προσθέτει ότι υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι η σεξουαλική συχνότητα και η ολοκλήρωση της σχέσης και η ευτυχία συσχετίζονται θετικά.

«Ωστόσο, Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν στην πραγματικότητα ότι αυτά τα οφέλη είναι υψίστης σημασίας. Έχει αυτό που ονομάζεται καμπυλόγραμμη επίδραση, που σημαίνει ότι, ακόμα κι αν η σεξουαλική συχνότητα συνεχίζει να αυξάνεται, τα οφέλη της ευτυχίας δεν είναι απαραίτητα ανάλογα», λέει. Τονίζει επίσης ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και, για παράδειγμα, μια φορά την εβδομάδα μπορεί να ακούγεται πολύ για κάποιους, ενώ μπορεί να ακούγεται πολύ λίγο για άλλους.

«Πρέπει πραγματικά να αναζητήσετε τις ανάγκες σας, να τις κατανοήσετε και να τις επικοινωνήσετε στον/στην σύντροφό σας», καταλήγει.



Σχετικά Άρθρα