ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωί ή βράδυ; Πολλά ζευγάρια διαφωνούν...

19 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Οι άντρες νιώθουν συχνότερα σεξουαλική επιθυμία τις πρωινές ώρες ενώ οι γυναίκες λίγο πριν κοιμηθούν τη νύχτα. Έτσι δεν είναι ασυνήθιστο να μην κάνουν συχνά σεξ επειδή δεν συμφωνούν στην ώρα!

Μελέτη σε 2.000 εθελοντές έδειξε ότι το 64% των γυναικών έκανε σεξ όταν η διάθεσή τους δεν ήταν στο αποκορύφωμά της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο με το αντίστοιχο των ανδρών που άγγιζε το 38%. Το αποτέλεσμα είναι να μην απολαμβάνουν οι γυναίκες το σεξ στο έπακρο και να το κάνουν τις περισσότερες φορές για να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους. 

Οι ειδικοί όμως υποστηρίζουν ότι μπορούμε  να βρούμε τη "μέση οδό" ώστε να είμαστε και τα δύο φύλα ικανοποιημένα. Αυτές είναι οι συμβουλές που δίνουν για να μπορέσει το ζευγάρι να συγχρονιστεί στο σεξ:

Κοιμηθείτε νωρίτερα το βράδυ. Έτσι, ο άνδρας θα πέσει στο κρεβάτι χωρίς να νυστάζει πολύ και η γυναίκα θα ξυπνήσει πιο ξεκούραστη. Αυτό από μόνο του δίνει καλύτερες προοπτικές για σεξουαλική συνεύρεση όταν θα μπορούν και οι δύο. 

Συμβιβαστείτε εναλλάξ: Είναι λίγο αστείο αλλά οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγει μια φορά ο ένας την ώρα και μία άλλη φορά ο άλλος εναλλάξ. "Τα πάντα είναι θέμα προσαρμογής", λένε και ίσως έχουν δίκιο.

Αναρωτηθείτε αν δεν θέλετε γενικά το σεξ και η ώρα λειτουργεί ως δικαιολογία: Οι επιστήμονες συστήνουν να έρθουμε κοντά σε ψυχολογικό επίπεδο με το σύντροφό μας, να συζητήσουμε για τα θέματα που μάς αφορούν, να έχουμε τρυφερές στιγμές μαζί του μέσα στην ημέρα και να νιώθουμε τρυφερότητα και οικειότητα. Αυτό θα μάς φέρει πιο κοντά και στο κρεβάτι.


Σχετικά Άρθρα