ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προχωράει η σχέση πολύ γρήγορα; Ένα στοιχείο καθορίζει την επιτυχία

12 Ιανουαρίου 2022, 18:00

images

Πέρασαν λίγες μόνο εβδομάδες από την ημέρα που γνωριστήκατε και έχετε μετακομίσει ήδη ο ένας στο σπίτι του άλλου; Δεν έχετε γνωριστεί ακόμα μεταξύ σας αλλά συστήνεστε ως ζευγάρι στους συγγενείς σας; Δεν είναι σπάνιο μια σχέση να εξελίσσεται πολύ γρήγορα αλλά -σύμφωνα με τις στατιστικές- έχει μόνο μία στις πέντε πιθανότητες να ξεπεράσει το ένα έτος! Εκτός κι αν...

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί σχέσεων, με επικεφαλής την ψυχοθεραπεύτρια Σάλλυ Μπέκερ "υπάρχουν κάποιες σχέσεις για τις οποίες γνωρίζουμε από την αρχή ότι θα είναι σοβαρές αλλά για να είναι αυτή η ...αίσθηση έγκυρη, χρειαζόμαστε ωριμότητα η οποία προκύπτει από την ηλικία και τις εμπειρίες μας".

Το στοιχείο δηλαδή που καθιστά σχετικώς ασφαλή την επιλογή μας να αφεθούμε σε ένα σύντροφο τον οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα, είναι η εμπειρία μας από τις σχέσεις με το άλλο φύλο και από τις ανθρώπινες σχέσεις γενικά. 

"Ένα άτομο γύρω στα 20, γοητεύεται, ερωτεύεται και παραδίδει τον εαυτό του παρακινούμενο από τις αισθήσεις και τα ...ωραία μάτια του νέου συντρόφου. Το ίδιο άτομο στα 35 του θα ήταν πολύ πιο επιφυλακτικό. Θα απολάμβανε, χωρίς να παραδίδεται στα χέρια του άλλου. Επίσης ο μεγαλύτερος έχει εμπειρία από σχέσεις και γνωρίζει καλά ότι αυτό που στην αρχή φαίνεται ιδανικό, μετά από μερικούς μήνες μπορεί και να ξεθωριάσει", επισημαίνει η ειδικός.

Ως εκ τούτου, δεν είναι το ίδιο να μιλούν για γάμο μετά από μόλις 6 μήνες σχέση δύο 40χρονοι ή δύο 20χρονοι. Οι πρώτοι έχουν ξαναδεί το "έργο", ενώ οι δεύτεροι το βλέπουν για πρώτη φορά και τούς περιμένουν εκπλήξεις...

Σχετικά Άρθρα