ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περίεργη σχέση του ύπνου με το σεξ

06 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Ο ύπνος κάνει καλό στον οργανισμό και το ψυχισμό μας, ανανεώνει, ομορφαίνει και δυναμώνει τη μνήμη. Αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι μπορεί επίσης να τονώσει την προσωπική μας ζωή και τις επιδόσεις μας στο σεξ; 

Όπως δείχνουν πολλαπλές μελέτες σε νέους και υγιείς ανθρώπους, η έλλειψη ύπνου σε μόνιμη βάση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να χάσει το ζευγάρι τη διάθεσή του για σεξουαλικές επαφές. Τα ζευγάρια που δεν κοιμούνται επαρκώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, αμελούν να κάνουν σεξ επί εβδομάδες με αποτέλεσμα τελικά να αποξενώνονται σε συναισθηματικό και σεξουαλικό επίπεδο.

Αντιθέτως, όσοι κοιμούνται περί τις 7 ώρες κάθε βράδυ δείχνουν να είναι πιο ξεκούραστοι, να έχουν πιο συχνά ερωτική διάθεση και τελικά να κάνουν περισσότερο και απολαυστικότερο σεξ.

Μάλιστα, όπως έδειξε μία εκ των μελετών, η αναπλήρωση ύπνου το μεσημέρι δεν φαίνεται να επιδρά θετικά στα ζευγάρια που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ. Δηλαδή αν κάποιος κοιμάται μόνο 5-6 ώρες το βράδυ και το μεσημέρι ξαπλώνει πάλι μία ώρα, δεν φαίνεται να έχει στη σεξουαλική του ζωή τα ίδια οφέλη με κάποιον που κοιμάται το βράδυ ένα 7ώρο και δεν ξεκουράζεται το μεσημέρι.

Αν είστε λοιπόν νέοι άνθρωποι, χωρίς προβλήματα υγείας και με καλή σχέση μεταξύ σας αλλά σάς έχει καταβάλει η κόπωση και τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να έχετε χάσει τον ύπνο και τη σεξουαλική σας ζωή, προσπαθήστε να ρυθμίσετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας ώστε να κοιμάστε περισσότερο το βράδυ. Ίσως όλα να διορθωθούν!


Σχετικά Άρθρα