ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε πράγματα που μας λένε οι ειδικοί για καλύτερο σεξ

19 Νοεμβρίου 2019, 15:30

images

Παρά τις ραγδαίες μεταβολές των τελευταίων δεκαετιών στις ανθρώπινες συναναστροφές το σεξ είναι ένα σημαντικό και συχνά αναπόσπαστο μέρος των σχέσεων για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές που ειδικεύονται σε θέματα σεξ υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.

Η σεξουαλική θεραπεία έχει στόχο να βοηθήσει τα ζευγάρια να επιλύσουν μια σειρά σεξουαλικών ζητημάτων, από ψυχολογικούς και προσωπικούς παράγοντες έως ιατρικά εμπόδια.

Ο Stephen Snyder, συγγραφέας του Love Worth Making, λέει ότι το πρώτο πράγμα που κανείς πρέπει να γνωρίζει είναι ότι το σεξ "είναι κάτι περισσότερο από το σεξ".

Σύμφωνα με τον Dr Snyder, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα αν το σεξ έχει μετατραπεί σε υπόθεση ρουτίνας.  Αντίθετα είναι πιο ευτυχισμένα όταν το συναίσθημα και η επιθυμία «σιγοβράζουν». Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εμπλοκή σε ερωτικά παιχνίδια, όπως το φιλί ή το τρίψιμο, χωρίς πρόθεση να οδηγήσει απαραίτητα σε σεξ. Αυτό συντηρεί μια μορφή ερωτισμού , έτσι ώστε το σεξ ξεκινάει από ένα άλλο υπόβαθρο.

Τα προκαταρτικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά επειδή προετοιμάζουν τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για όταν κάνετε σεξ.

Ο Dr. Snyder λέει επίσης ότι "δεν είναι όλοι οι οργασμοί ίσοι" , και ότι τα ζευγάρια πρέπει να επιδιώκουν να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να εστιάζουν αποκλειστικά στην επίτευξη οργασμού. "Ιδανικά, ο οργασμός θα πρέπει να είναι σαν επιδόρπιο: ένας εξαιρετικός τρόπος για να τερματίσετε ένα υπέροχο γεύμα, αλλά όχι ο λόγος για τον οποίο βγήκατε για δείπνο" .

Ωστόσο, σχετικά με τον οργασμό, η Sari Cooper, θεραπευτής σεξουαλικής επαφής και διευθυντής του Centre for Love and Sex, θέλει τις γυναίκες να γνωρίζουν ότι «η ευχαρίστηση και ο οργασμός τους είναι εξίσου σημαντικά με αυτά των συντρόφων τους».

Σύμφωνα με μια μελέτη στο The Journal of Sex and Marital Therapy, το 37% των αμερικανίδων γυναικών απαιτούν κλειτοριδική διέγερση για να βιώσουν οργασμό, σε σύγκριση με μόλις 18% των γυναικών που ανέφεραν ότι η κολπική διείσδυση από μόνη της είναι αρκετή.

Αντίθετα, άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες φτάνουν στον οργασμό στο 85% των περιπτώσεων .

Η Cooper μας είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι το σεξ δεν πρέπει να περιλαμβάνει πόνο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να βιώνει πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, με την ξηρότητα να αποτελεί την πιο συνηθισμένη αιτία. Σε περίπτωση που αυτό είναι έντονο ή διαρκεί, τότε πρέπει να ζητηθεί ιατρική συμβουλή.

Τέλος, η Cooper θέλει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν αυτό που ονομάζει "σεξουαλική εκτίμηση" - έναν όρο που επινόησε για να «εκφράσει τη γνώση ενός ατόμου και να δεχθεί τις επιθυμίες και τις δεξιότητές του που απαιτούνται για να τις εκφράσουν σε έναν σύντροφο».

Σχετικά Άρθρα