ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οργασμός στη γυναίκα VS οργασμός στον άνδρα

14 Ιανουαρίου 2020, 18:10

images

Και τα δύο φύλα μπορούν και θέλουν να επιτύχουν οργασμό όταν βρίσκονται σε σεξουαλική επαφή ή αυτοικανοποιούνται. Πλην όμως, πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική διαδικασία που απαιτεί άλλους χειρισμούς και ρυθμούς...

Ο οργασμός είναι το ευχάριστο τέλος μίας σεξουαλικής πράξης. Και μέχρι εκεί συμφωνούν άνδρες και γυναίκες. Η διαδικασία όμως για να φτάσει ένας άνθρωπος μέχρι την κορύφωση αυτή που ακολουθείται από χαλάρωση και ικανοποίηση, είναι μια άλλη συζήτηση.

Πρώτα από όλα, από την στιγμή που θα υπάρξει ερεθισμός, στον μεν άνδρα η ικανοποίηση γνωρίζουμε ότι θα προέλθει από τις κινήσεις του πέους ενώ στη γυναίκα το θέμα επιδέχεται συζήτησης. Οι μεν ειδικοί επισημαίνουν ότι ο οργασμός θα έρθει από την κλειτορίδα, ενώ πολλές γυναίκες επιμένουν ότι έχουν οργασμούς με επίκεντρο το εσωτερικό του κόλπου και το περίφημο σημείο G που βρίσκεται σε άλλο σημείο για κάθε γυναίκα αλλά κάπου βαθιά στον κόλπο.

Εκτός από το σημείο του οργασμού, τα δύο φύλα έχουν και διαφορές στους χρόνους.

Ένας νέος άνδρας πολύ ερεθισμένος, θεωρητικά αν το επιθυμεί, μπορεί να έχει οργασμό μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Μια γυναίκα συνομήλική του, όσο ερεθισμένη κι αν είναι, θα χρειαστεί τουλάχιστον 3-4 λεπτά για να επιτύχει οργασμό. Όταν μιλάμε δε για κανονικές σεξουαλικές επαφές μεταξύ ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας -όχι εφηβικής και εξαιρετικά νεανικής- τότε οι χρόνοι είναι συνήθως μεγαλύτεροι αλλά το ...χάσμα παραμένει ή διευρύνεται. Δηλαδή οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο!

Οι διαφορές συνεχίζονται εξάλλου και στην εκδήλωση του οργασμού. Ο άνδρας θα έχει την εκτόνωση με το σπερματικό υγρό, ενώ η γυναίκα μπορεί και να "ξεγελάσει" ότι είχε οργασμό καθώς δεν υπάρχουν πολύ εμφανή σημάδια. 

Βέβαια συνήθως οι γυναίκες κατά τον οργασμό αποκτούν πιο σκληρή θηλή, διαστέλλονται οι κόρες των ματιών και αιματώνεται περισσότερο η περιοχή του αιδοίου. Αλλά αυτά δεν είναι απόλυτα από γυναίκα σε γυναίκα και από επαφή σε επαφή. Έτσι, μόνο εκείνη γνωρίζει αν είχε οργασμό ή όχι!

ΠΗΓΗ

Science direct

Σχετικά Άρθρα