ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι γυναίκες θέλουν περισσότερο σεξ από όσο αφήνουν να καταλάβει ο σύντροφός τους

23 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Τορόντο στον Καναδά υποστηρίζουν ότι η ερωτική επιθυμία των γυναικών είναι πολύ πιο συχνή από ότι πιστεύουν οι σύντροφοί τους...

Βέβαια όπως φαίνεται, η υποτίμηση της λίμπιντο της συντρόφου τους δεν είναι αποκλειστικά σφάλμα αποκλειστικά σφάλμα των ανδρών αφού οι γυναίκες μπορεί να έχουν ερωτική επιθυμία, αλλά σπανίως παίρνουν την πρωτοβουλία να την εκφράσουν και να πυροδοτήσουν μια ερωτική συνεύρεση. Αντιθέτως, αφήνουν τον άνδρα να κάνει το πρώτο βήμα χωρίς να του δίνουν καν ξεκάθαρα ενθαρρυντικά μηνύματα. Οι άνδρες από την άλλη μεριά, συχνά δεν κάνουν το πρώτο βήμα φοβούμενοι την απόρριψη και την απογοήτευση που θα ακολουθήσει ενώ οι παντρεμένοι δεν θέλουν να ξεκινήσουν και καυγά.

Ωστόσο, η έλλειψη τόλμης του άνδρα από τη μία πλευρά, και η έλλειψη πρωτοβουλίας της γυναίκας από την άλλη, οδηγούν σε μια χαμένη ευκαιρία για σεξουαλική επαφή. Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξαν οι ερευνητές μελετώντας περισσότερα από διακόσια ζευγάρια ηλικίας 18-68 ετών με μέσο όρο διάρκειας του γάμου ή της σχέσης τους τα έξι χρόνια.

Κι αυτό από μόνο του έχει μια αξία διότι δεν ασχολήθηκαν με εφήμερες ή πρόσφατες σχέσεις αλλά με ζευγάρια που ζούσαν επί σειρά ετών μια κοινή ζωή και δεν είχαν μεταξύ τους ντροπές.

Σχετικά Άρθρα