ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο κορωνοϊός αύξησε τη λίμπιντο των γυναικών

10 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Ερευνητές του τμήματος Παιδιατρικής και Γυναικολογίας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Esenler στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Gynecology and Obstetrics μια μελέτη που λίγο ως πολύ υποστηρίζει ότι η επίδραση της πανδημίας στη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών ήταν θετική! 

Η ομάδα που εκπόνησε τη μελέτη αυτή, βασίστηκε σε δύο παλαιότερες έρευνες του 2019, μία για τη διερεύνηση των αιτιών της ακράτειας στις γυναίκες και μια δεύτερη για τη σχέση της ακράτειας με τη σεξουαλική δυσλειτουργία των γυναικών. Για κάθε γυναίκα καταγράφηκε το λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, το επίπεδο μόρφωσης, η οικονομική κατάσταση, η παρουσία συννοσηροτήτων και πόσες φορές είχε γεννήσει. 

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει σύγκριση της συχνότητας σεξουαλικών επαφών, της επιθυμίας για εγκυμοσύνη, της βαθμολογίας τους στον Δείκτη της Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας (ο οποίος αξιολογεί την ερωτική διέγερση, τη σεξουαλική επιθυμία, την ικανοποίηση, τη λίπανση, τον οργασμό και τον πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη), της αντισύλληψης που χρησιμοποιούν και της παρουσίας τυχόν λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας (11 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2020) με την περίοδο 6 έως 12 μηνών πριν.

Στη μελέτη το δείγμα 58 γυναικών είχε σεξουαλικές επαφές 2,4 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ 1,9 φορές ήταν η συχνότητα κατά τους 6-12 μήνες πριν από την πανδημία. Εξάλλου το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, το 32,7% των συμμετεχουσών επιθυμούσε μια εγκυμοσύνη, ποσοστό που έπεσε στο μόλις 5,1% κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξαιτίας της φοβίας για ασθένειες και την οικονομική ανασφάλεια.

Όσον αφορά τις διαταραχές στην έμμηνο ρύση, οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού σε σχέση με πριν (27,6% έναντι 12,1%) και οι συμμετέχουσες σημείωσαν μικρότερες βαθμολογίες σε ένα ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική αποδοτικότητα πριν και μετά.

Σχετικά Άρθρα